Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znakoviti potezi

Rat u Maksimiru: Jedan čovjek se usprotivio Zdravku Mamiću i namjerava preuzeti vlast

Unatoč nekim burnim razdobljima tijekom jeseni, Dinamo je polusezonu završio na vodećem u HNL-u te se plasirao u nokaut fazu Europske lige. No, u Maksimiru, čini se, nema mira. Navodno sve više jača opozicija Zdravku Mamiću.

Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen da je izvlačio novac iz Dinama, na jednoj od sebi karakterističnih bosansko-hercegovačkih žurki, slavodobitno je poručio:

"Dok smo se svi skupa veselili, ja sam radio jer ste me inspirirali. Takvo vino ste mi točili, da sam večeras kupio Bočkaja. Ali, to je samo početak!"

Mamićevo javno hvalisanje da je upravo on zaslužan za otimanje zvijezde jednom od konkurenata u borbi za naslov prvaka, nikoga nije pretjerano iznenadilo. Ali iznenađujuć je zato bio odgovor GNK Dinama na upit našeg portala gol.hr, kako komentiraju Mamićev istup.

"GNK Dinamo je u svom priopćenju objavljenom u petak 24. prosinca objasnio sve okolnosti transfera Petra Bočkaja iz NK Osijek u GNK Dinamo. Iz navedenog priopćenja jasno je da je transfer napravila Uprava GNK Dinamo te stoga nemamo potrebu posebno komentirati navode iz vašeg upita."

"Upravi očito idu na živce Mamićeva hvalisanja"

Otkako je pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, nije tajna da je Mamić vodio Dinamo putem telefonske linije. No, mijenjaju li se u posljednje vrijeme trendovi i pušu li nad Maksimirom neki drugi vjetrovi?

"To već traje dosta dugo, ali sad se sve više i više izlazi jasno. Upravi Dinama sve više očito ide na živce da Zdravko Mamić poručuje, u ovakvim trenucima prilično napadno, a neki bi rekli i namjerno, da on vodi klub, da on kupuje igrače, da se sve njega pita…", smatra Ivica Medo, novinar gol.hr-a.

gol expired Sukobi u Dinamu, plamti rat za prijestolje: Mamić opasno uzdrman, opozicija prijeti, a glavni šok tek slijedi divider

Kolega Medo dugogodišnji je kroničar maksimirih zbivanja. Precizira tko to u Dinamu proturječi Mamiću.

"Mislim da je tu glavna uloga Krešimira Antolića, da je on predvodnik te frakcije koja se usprotivila Mamiću i koja preuzima dio vlasti u Dinamu. To ne znači da je Mamić izašao iz Dinama, to ne znači da on i dalje nema golem utjecaj u Dinamu, ali je taj utjecaj sve manji“, naglašava Medo.

Jozak i Jakirović su bili pred vratima, ali...

Kao primjer navodi slučajeve Romea Jozaka i Sergeja Jakirovića. Prvi je figurirao kao novi sportski direktor, potonji kao novi trener, da bi potom Dinamo obje funkcije dodijelio Željku Kopiću. Palo je u vodu dogovoreno u Međugorju...

"Kad su došli u Zagreb,onda su se sudarili sa članovima Uprave koji baš tako nisu mislili. Počela se situacija mijenjati. Dakle, Jozak je bio praktički inauguriran, svi su pisali o tome. I oni mediji koji su jako bliski Dinamu i Zdravku Mamiću su pisali da je to gotova stvar. Međutim, preko noći se situacija promijenila“, podsjeća.

Medo kaže da bi u idućim mjesecima Dinamo mogao dobiti i novog predsjednika Uprave. Tvrdi da bi funkciju, koju trenutačno drži Vlatka Peras, trebao preuzeti upravo Krešimir Antolić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider