Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zimski mercato

Ibrahimović se vraća u Europu!? Završni udarac u talijanskom velikanu

Milan navodno želi dovesti Zlatana Ibrahimovića u zimskom prijelaznom roku...

Zlatan Ibrahimović slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Milan želi vratiti Zlatana Ibrahimovića, piše Corriere della Sera. Ibrahimović trenutačno vrlo uspješno nastupa za LA Galaxy u MLS ligi. Švedski napadač postigao je 20 golova u 24 nastupa te je upisao još šest asistencija.

To je statistika koja nije ostala nezapažena u Europi. Navodno Milan razmišlja u zimskom prijelaznom roku angažirati 37-godišnjeg švedskog napadača, koji očito nije izgubio na ubojitosti. Jako se dobro oporavio nakon teške ozljede koljena u Manchester Unitedu, zasad izgleda odlično u elitnoj američkoj ligi, gdje je najveća zvijezda i zabija spektakularne golove. Ibra je u SAD-u dokazao da još uvijek može igrati na visokoj razini.

Ibrahimović je već nosio dres Milana od 2010. do 2012. S Milanom je 2011. osvojio naslov talijanskog prvaka, to je posljednji „scudetto“ Rossonera, nakon čega je uslijedila Juventusova vladavina talijanskom ligom u zadnjih sedam sezona.

Trener Milana Gennaro Gattuso ima na raspolaganju iskusnog Gonzala Higuaina i mlađahnog Patricka Cutronea, ali dobro bi mu došao klasni napadač tipa Ibrahimovića. Milan je loše krenuo u novu sezonu, tek je 11. na ljestvici s devet osvojenih bodova. Glavni cilj Milana uoči sezone bio je plasman u Ligu prvaka, što još uvijek nije neostvarivo, sezona je tek počela, četvrtoplasirani Inter bježi Milanu četiri boda.

Ibrahimović namjerava karijeru završiti u švedskom Malmoeu, klubu iz kojeg se otisnuo u velike europske avanture, a kako piše Corriere della Sera, mogao bi prije toga još jednom svratiti u Milano.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider