Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema ga u Europi

Zvali su ga novi Messi, odbio je igrati za Srbiju, a već neko vrijeme je daleko od vrhunskog nogometa

Igrao je u četiri od pet liga petice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme kada je Lionel Messi već žario i palio u prvoj momčadi, u La Masiji, slavnoj Barceloninoj omladinskoj školi, stasavao je klinac u kojeg su se mnogi zaklinjali. Usporedbe su išle toliko daleko da je postojao nemali broj medijskih napisa o tome kako u Barci, tek što je Messi stupio na scenu, postoji igrač koji će biti njihov nasljednik.

Španjolci su bili opčinjeni njegovim izvedbama u mlađim kategorijama i pokrenuta je velika operacija kojoj je cilj bio nagovoriti ga da izabere igrati za njihovu reprezentaciju, a ne za Srbiju iz koje mu je otac.

Taj mladić se zvao Bojan Krkić Perez. Rođen je 28. kolovoza 1990. u katalonskom mjestašcu Lynola gdje su u to doba živjeli njegovi roditelji, otac Bojan Krkić i majka Maria Lluisa Perez.

Za Srbiju više ne može igrati

U svojim nastojanjima Španjolci su i uspjeli, Krkić je odabrao njih i 10. rujna 2008. je debitirao za Furiju. Kasnije se ispostavilo da mu je to bio jedini nastup za španjolsku reprezentaciju, ali budući da je to bila službena, kvalifikacijska utakmica, Krkić je izgubio svaku mogućnost da zaigra za Srbiju.

Njegova karijera nije se razvijala u onom očekivanom smjeru. Krkić je pokazivao određene bljeskove tih prvih godina u Barci, ali nikad se nije uspio standardizirati u prvih 11 i sve ono što je uslijedilo slobodno možemo nazvati stranputicom. 

Otišao je iz Romu, pa na posudbu i Milan, zatim se vratio u Barcelonu koja ga je poslala na posudbu u Ajax. U ljeto 2014., kad je imao 24 godine, završio je na potpuno neočekivanoj destinaciji, potpisao je za Stoke City iz kojeg je kasnije odlazio (naravno, na posudbe) u Mainz i Alaves.

Opet suigrač s Iniestom

S Europom, a samim time i nogometom na vrhunskoj razini, završio je prije dvije godine. Tada je kao 29-godišnjak otišao u Montreal Impact. Epizodu u Kanadi nije pamtio po dobrome, tamo se dogodilo to da nije bio među igračima prijavljenima za CONCACAF-ovu Ligu prvaka.

Novi izazov pronašao je u Japanu, ove nedjelje je predstavljen kao novi igrač tamošnjeg prvoligaša Vissel Kobea. Tamo su ga dočekala trojica bivših igrača Barcelone - Andres Iniesta je kapetan u tom klubu, a tu su još i Sergi Samper i Thomas Vermaelen. Iniesta ga je hranio loptama na početku njegove seniorske karijere, a sad ćemo vidjeti kako će se snaći u Zemlji izlazećeg sunca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider