Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''istina je''

Bio je velika nada Dinama i igrao u Ligi prvaka, nekoć kapetan Hrvatske sada će igrati za Srbiju?!

Bojan Knežević mogao bi nakon hrvatskog obući i dres Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomalo šokantna vijesti stiže iz Zagreba. Nogometaš Dinama na posudbi u Lokomotivi Bojan Knežević mogao bi početi igrati za srpsku reprezentaciju. Nekoć velika nada Dinama, a danas 22-godišnjak kojeg su ''pospremili'' u Lokomotivu, to je otkrio u intervjuu Sportskim novostima.

''Istina je. Zvali su me nedavno iz Srbije, zvao me čovjek iz Saveza i rekao mi da postoji mogućnost da igram za Srbiju i pitao me jesam li zainteresiran. Moram priznati da me malo zatekao. Potom mi je rekao da zna da mogu ostvariti uvjete igranja za Srbiju, da je samo na meni da kažem jesam li zainteresiran ili odbijam takvu mogućnost. Ako kažem da me zanima, onda ćemo dalje razgovarati'', priznao je Knežević.

Knežević je nosio dres mlade hrvatske reprezentacije i nema problema promijeniti dres.

''Ne, naprotiv, rekao sam da me zanima, zašto ne? Pa, nogomet je to, ne treba gledati neke druge stvari. Svjestan sam da će biti ljudi koji će tako gledati, međutim mene zanima samo nogometni put, nogometna priča. Moram priznati, u Hrvatskoj mi perspektiva u ovom trenutku nije blistava, svjestan sam toga. Kako sad stvari stoje, teško da ću zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Srbija me zove, očito me jako želi, naravno da razmatram tu mogućnost."

Ako se pitate tko je ovaj mladić rođen u Bjelovaru, to je onaj Knežević koji je nosio dres Dinama u Ligi prvaka. U domaćem porazu Dinama od Seville na terenu je proveo 87 minuta, dok je protiv Lyona i Juventusa u pretposljednjem i posljednjem kolu odigrao svih 90 minuta.

''Meni je Hrvatska uvijek prvi izbor, igrao sam u svim selekcijama, bio i kapetan U-19 reprezentacije. Naravno, kad bi se pojavila mogućnost da moram birati... No imam osjećaj da me nakon ovog izbornik Gračan i pozove u reprezentaciju, možda će to biti zbog toga da ne odem u Srbiju, a ne znam koliko je to dugoročno. Vidjet ćemo što nosi život i nogomet'', rekao je 22-godišnji veznjak Lokomotive, čiji otac ima srbijansku putovnicu.

Prošlog ljeta stigao je iz Dinama u Lokomotivu na posudbu s trajanjem do kraja ove sezone i u HNL-u je skupio osam nastupa.

Ima i dva nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske u minulom kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo koje su izabranici Nenada Gračana uspješno okončali i plasirali se na smotru koja će se u lipnju održati u Italiji i San Marinu. Ozljeda ga je zaustavila ove sezone i tek se nedavno vratio na teren.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider