Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I dalje nisu sigurni

Oni su heroji: Igrači bez plaće koji su na koljenima stigli do kraja prvog dijela sezone

Jesenski dio HNL-a je završio, igrači su otišli na zasluženi odmor. No, nogometaši Istre i dalje nisu sigurni je li taj odmor kratkotrajan ili stalan. Klub visi o koncu, plaća nema, kao ni novih potencijalnih vlasnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogata Istra s prvoligašem koji propada. S vlasnikom koji je otišao u Ameriku odakle je i došao i kojeg nije briga. Igrači bez plaće koji su na koljenima stigli do kraja prvog dijela sezone.

''To mi je bio jedini motiv, cilj meni i mojim igračima i stvarno im kapa do poda, jer nije bilo lako, ali sad opet ova neizvjesnost. Zabrinut sam jer jednostavno ne znam, bojim se da se ne desi najgori scenarij'', izjavio je trener Istre Darko Raić-Sudar.

Dvije su opcije. Ili će netko doći i riješiti ovu agoniju ili će se dogoditi ono najgore. Stečaj, pa čak i potpuna propast. Treće nema.

''Jedino što znamo je na osnovu tog poziva iz kluba, što su pustili u medije da imaju rok mislim do 27. Kad će oni, konkretno Glover reći zadnju, neki svoj prijedlog ili nešto oko toga što će se dešavati, vidjet ćemo, ali nemamo puno vremena'', poručio je trener Istre.

Do početka proljetnog dijela prvenstva ima manje od dva mjeseca. I sad kad bi se trebali odmarati, morat će razmišljati ne o nogometu, ne o igri već o tome hoće li se uopće vratiti na posao.

''Nadamo se da će se većinski vlasnik gospodin Glover u tom periodu uspjeti dogovoriti s nekim od potencijalnih investitora i konkretizirati kupoprodaju samog kluba'', rekao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Konkretnih informacija nema. Većinski vlasnik kao da ignorira sve te ljude koje, nitko ni ne zna točno reći, nešto još uvijek drži u klubu.

''Oni su iznijeli najveći teret ove polusezone i oni su naši junaci. Što će dalje biti, vrlo je nezahvalno išta prognozirati, ostaje nam malo pričekati i vidjeti što će nam donijeti početak nove godine'', izjavio je glasnogovornik kluba Marko Percan.

I nije ovo obična stanka. To su božićni blagdani. Mnogi od ovih igrača bez plaće su i po deset mjeseci. Ipak, i taj nogometni svijet ima svoje heroje. Ne one koji zabijaju golove, nego one koji pomažu u nevolji. Dinamovi igrači skupili su novac. Pomoći će istarskim igračima da dostojanstveno provedu Božić.

''Prekrasna solidarna gesta, ipak su to igrači koji se znaju s terena, na neki način rade isti posao'', izjavio je Raić-Sudar.

''To je jedna lijepa gesta gdje igrači pokazuju da su jedan zdravi dio nogometne priče, ali to naravno nije rješenje'', rekao je Dario Šimić.

I uvijek taj neki ali. Već duže, kaže Šimić, upozoravaju HNS. Za ovakve situacije, tvrdi, potrebno je cjelovito rješenje.

''Napravio bi se jedan fond gdje bi svi sudjelovali u njemu, gdje bi na taj način reagirali u ovakvim situacijama i pomogli konkretno igračima da završe nogometnu sezonu'', objasnio je Šimić.

I dalje ostaju pitanja bez odgovora. I dalje je tu neizvjesnost. I dalje je čini se Amerika predaleko za dobre vijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider