Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
OPASNI NORVEŽANI

Bodo/Glimt pregazio Žalgiris i više nego spreman čeka Dinamo ili Ludogorec

Norveški prvak Bodo/Glimt u prvoj je utakmici trećeg pretkola Lige prvaka savladao Žalgiris rezultatom 5:0.

Bodo/Glimt (Foto: Afp)

Već nakon prvih 90 minuta odigranih na sjeveru Norveške možemo biti sigurni kako će Bodo/Glimt zaigrati u play-offu Lige prvaka. Naime, norveški prvak nastavio je nevjerojatno pobjedničku seriju europskih utakmica na domaćem terenu i protiv Žalgirisa.

Prvak Litve, koji je najveći uspjeh u povijesti kluba ostvario eliminacijom švedskog Malmöa, čime su postali prvi litavski klub koji će zaigrati grupnu fazu nekog UEFA natjecanja, ovog puta nije mogao odgovoriti na kvalitetu skandinavskih protivnika te kući odlaze s minusom od pet golova i uzvrat će biti formalnost.

12. uzastopna domaća europska pobjeda za Bodo/Glimt

Žalgris se dobro držao prvih pola sata, ali onda je krenula moćna norveška mašinerija. U vodstvo ih je doveo Vetlesen, iskoristivši kazneni udarac u 33. minuti, da bi tri minute kasnije vodstvo povećao Pellegrino. 3:0 postavio je Salvesen u 58., a 4:0 Hoibraten u 61. minuti. Konačni rezultat djelo je Espejorda pred sam istek sudačkog vremena.

Ovo je inače 12. uzastopna europska pobjeda Bodo/Glimta na svom terenu. Unutar tog niza čak je dva puta tamo stradala talijanska Roma, gdje je posebno upečatljiva pobjeda rezultatom 6:1, a također su tamo još padali Celtic, AZ, Zorja, CSKA Sofija, Linfield, Priština, KI Klaksvik i Valur te sad po drugi put Žalgiris. 

To su sve napravili ukupnom gol razlikom 33:4.

Uspije li Dinamo potvrdio jučer ostvarenu prednost u Razgradu, 16. ili 17. kolovoza iz u Norveškoj čeka opak protivnik, u to nema nikakve sumnje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider