Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posljedice indicenta

Bočkaj se vratio treninzima, kako će postupiti Osijek? Sve opcije su otvorene

Dobio je prekršajnu prijavu, klub ga je kaznio s 200.000 kuna, ali - unatoč prijetnjama izbacivanjem - Bočkaj se vratio treninzima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega dva tjedna nakon što je skupom jurilicom demolirao benzinsku crpku, Petar Bočkaj se vraća u nogometnu formu. Iz kluba poručuju da odluka od izbacivanju i dalje stoji.

Iz NK Osijeka su nam rekli kako je klub, bez obzira na izbacivanje iz momčadi, Bočkaju dužan omogućiti i osigurati treniranje, ali ističu kako Bočkaj ne trenira s momčadi, već sam na jednom odvojenom travnjaku uz trenera kojeg mu je klub također prema ugovoru dužan osigurati.

Iz Nogometnog sindikata objašnjavaju ovakav, kako kažu, za njih mudar potez NK Osijeka.

''Vjerojatno će klub kroz prijelazni rok pokušati unovčiti Petra Bočkaja i time ostvarit prihod, znači, transferirati igrača van i zaštitit svoj kapital. Ukoliko igrača stavi van momčadi, u tom slučaju vrijednost igrača pada'', rekao je Mario Jurić iz Nogometnog sindikata.

''Apel svim mladim igračima - imajte na umu da je vaše ponašanje javno i da ste uzori mladima"

Navijači su skloni oprostiti ponajboljem igraču.

''A svi mi griješimo. Pogriješio je strašno, ali ipak mu treba dati priliku'', smatra navijač Osijeka Marin.

''Prvo bi trebala slijedit opomena, a onda ako bi bilo ponavljanje, zna se – isključivanje'', smatra Saša.

No treba voditi računa da su nogometaši idoli, a ovakvo ponašanje svakako nije sportsko - ističu iz Nogometnog sindikata.

''Apel svim mladim igračima - imajte na umu da je vaše ponašanje javno, da ste uzor mladim ljudima i morate se ponašati u skladu s time“, rekao je Mario Jurić.

Posljedice incidenta Bočkaj će osjetiti i na novčaniku - klubu mora platiti 200 tisuća kuna. Podrazumijeva se i apstinencija od alkohola i divljanja za upravljačem. Iz kluba kažu kako su po pitanju njegove igračke budućnosti sve opcije - i ostanak u klubu, ali i unosni transfer - otvorene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider