Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Blatter želi dodatne suce: Henryju neću nikad oprostiti!

Po jedan dodatni sudac iza svake gol-aut linije, kao što je ovog trenutka slučaj u UEFA-inoj Europa ligi, mogao bi suditi utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, najavio je to čelnik FIFA-e Sep Blatter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blatter je u Johannesburgu gdje zasjeda Izvršni odbor FIFA-e također ponovio vlastito stajalište protiv upotrebe video-snimki i bilo kakvih tehničkih pomagala u svrhu pravednijeg suđenja, ali je najavio da će na izvanrednom zasjedanju Izvršni odbor u srijedu i četvrtak naširoko raspravljati o načinima bolje sudačke kontrole događanja na travnjaku. Tako bi dodatna dvojica sudaca, svaki pozicioniran kod jednog gola, po prvi puta mogli pojaviti na jednome Svjetskom prvenstvu.

>> Irci mole FIFA-u: Možemo li biti 33. nacija na SP-u?

Rekao sam mu da mogu shvatiti zašto je tako reagirao, ali da mu to nikad neću oprostiti

- Blatter o Henryju
Sve te najave posljedica su rukometa Thierryja Henryja, koji je mimo pravila omogućio francuskoj reprezentaciji da izbori nastup na SP-u kroz dodatne kvalifikacije protiv Irske.

FIFA također razmatra, dodao je predsjednik, promjenu formata budućih kvalifikacija za SP, koja bi mogla rezultirati ukidanjem dokvalifikacijskih utakmica.

Blatter je još potvrdio da je telefonski razgovarao s Henryjem.

'Rekao sam mu da mogu shvatiti zašto je tako reagirao, ali da mu to nikad neću oprostiti.'

'Kontrola događanja na travnjaku sada je naš glavni cilj. Razmišljamo kako ubuduće izbjeći prevare rukom poput ove posljednje. Mislim da bismo trebali angažirati dodatne suce i nadati se da će dodatan par očiju vidjeti više no što suci mogu vidjeti trenutačno,' dodao je Blatter.

Bude li Izvršni odbor u srijedu usvojio prijedlog o dva dodatna suca iza gol-aut linije, isti će biti razrađen i u pravilnik sproveden tijekom zasjedanja FIFA-ina Međunarodnog odbora u ožujku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider