Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DRŽI SE, MARIO!

Vušković pred sudom opisao teror koji je proživio: "Ušli su u stan, fotografirali i djevojku, uzeli su mi sve"

Hrvatski branič Mario Vušković brani se na Međunarodnom sportskom sudu u Švicarskoj.

Mario Vušković (Foto: Profimedia)

Nogometaš HSV-a Mario Vušković borio se protiv suza tijekom svjedočenja na suđenju za doping u Lausannei. Vušković je opisao iskustva nakon što je bio pozitivno testiran na EPO u rujnu 2022. godine.

Njemački tabloid BILD, u cijelosti citira najvažnije odlomke:

O 16. rujnu 2022., danu doping uzorka koji je bio pozitivan na EPO, Vušković kaže:

“Bio je to normalan trening prije utakmice. Imali smo sastanak i sat vremena intenzivnog treninga. Trening prije utakmice pod vodstvom našeg trenera (Tim Walter) uvijek je bio intenzivan kao i sama utakmica."

"Nakon toga obično idem u teretanu, ali onda su doping kontrolori odmah došli do mene i suigrača (Xaviera Amaechia), i rekli su da bismo trebali poći s njima u sobu za doping kontrolu."

"Pet minuta nakon treninga isporučio sam prvu polovicu boce urina. Zatim smo čavrljali, pili vodu i otprilike 15 minuta kasnije izmokrio sam potrebnu količinu."

"Prvi put sam čuo za to..."

Na upit svog odvjetnika Tomislava Kasala što se potom dogodilo, Vušković drhtavim glasom odgovara:

“Nakon toga sam trenirao i igrao utakmice. I to je to. Za to vrijeme testiran sam dva puta, oba su bila negativna.”

Nedugo potom, odvjetnik Kasalalo kaže: “Sad dolazi najteži dio, 11. studenoga…”

Vušković, koji opet posustaje: “Došao sam na teren HSV-a sa svojim savjetnicima, htjeli smo razgovarati sa sportskim direktorom o situaciji. Zapravo, to je bila dobra stvar. Mislim da sam se dobro pokazao na terenu. Htjeli smo razgovarati sa sportskim direktorom o novom ugovoru."

"Poslije sam se spremio za trening i pet minuta kasnije nazvao je sportski direktor Jonas Boldt i rekao mi da odmah dođem do njega. Mislio sam da su se nešto dobro dogovorili. Onda mi je moj savjetnik rekao da sam pozitivan.”

"Prvo sam se našalio: "Nadam se da nije korona, to sam već imao", ali su mi rekli da sam pozitivan na doping. Rekao sam da to ne može biti istina, da nikad nisam uzeo ništa zabranjeno u životu. Rekli su mi da sam pozitivan na EPO, a nisam ni znao što to znači. Prvi put sam čuo za to..."

Nakon toga Vušković je opet morao sjesti, nije mogao suspregnuti suze. Nakon pola minute nastavio je:

“Nitko u sobi nije znao što je Epo. Zvali smo doktora i on nam je sve potvrdio. Zatim sam sišao i odradio trening. Ali moja je glava bila negdje sasvim drugdje. Onda smo se vratili i odmah potom u kabini me čekala policija. Rekli su: "Moraš doći sam, ostali moraju čekati vani.”

"Uzeli su mi pastu za zube i kremu"

"Bilo je nevjerojatno. Svi su me gledali kao da sam učinio nešto loše. Ali nikad nisam ništa napravio i nisam ni znao što se događa. Uzeli su mi telefon i ostale stvari iz kabine.

"Bili su i u mojoj kući gdje je moja djevojka bila sama. Voditelj tima mi je dao telefon i rekao mi da te treba moja djevojka. Raspušteno je, u našem stanu su bila tri stranca i imali su nalog za pretres."

"Ništa nisu našli, kao ni u klubu. Nisam znao što traže. Fotografirali su sve sobe, a također i moju djevojku. Uzeli su mi iPad i drugi telefon te ostale osobne stvari poput paste za zube i krema.

"Završili smo s klubom, htio sam razgovarati s obitelji kod kuće. Tada su dva policajca čekala ispred ureda i rekla: Ne dirajte ništa! Moramo pregledati auto. Rekli su: Moraš sa mnom u policijsku postaju. Morao sam čekati nekoliko sati dok liječnik nije došao uzeti uzorak krvi i urina. Također su bili negativni.

"I to su mi oduzeli"

Zatim sam otišao kući i htio sam razgovarati sa svojom obitelji. Još uvijek nisam znao što se zapravo dogodilo.”

Njegov odvjetnik upitao ga je kako mu se zbog toga promijenio život.

Vušković: “Bila je to apsolutna noćna mora. Kao što je rečeno u prvom stupnju (na sportskom sudu DFB-a) Ne bih poželio ni najgorem neprijatelju da doživi ono što moja obitelj i ja prolazimo već godinu i pol. Ono što ja mogu je igrati nogomet i to su mi oduzeli.”

Zadnje pitanje njegova odvjetnika glasilo je: “Jeste li prevarant?”

"Ne. Nikada ne bih učinio ono za što me optužuju.”

Nakon toga je Vušković izašao iz sobe na nekoliko minuta kako bi se sabrao i obrisao suze.

Mario Vušković Hajduk uputio lijepe riječi mladiću koji proživljava pravu kalvariju: "Uvijek si bio primjer" divider

Mario Vušković Procurili detalji sa suđenja Vuškoviću za doping: Emotivnim govorom dirnuo sudnicu, drhtao mu je glas divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX