Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
javio se za dnevnik nove tv

Bjelica objasnio Kovačev uspon od ruba otkaza do heroja: ''Šefovi su shvatili gdje je problem"

Strateg Dinama komentirao je turbulentnu sezonu kolege na klupi bavarskog velikana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od zaostatka od golemih devet bodova za Borussijom Dortmund, i dolaska na rub otkaza, pa do pobjede od čak 5:0 i povratka na vrh Bundeslige! Tako izgleda luda prva sezona Nike Kovača na čelu velikog Bayerna.

"Mogli smo i trebali pobijediti i većom razlikom, kad vidite koliko smo imali prilika i kornera. U svakom segmentu igre pokazali smo ono što želim vidjeti, ono što očekujem da bude naš standard. Onako kako smo igrali na početku sezone, to smo opet pokazali", rekao je Kovač.

Kovačev Bayern prošle jeseni opasno je kompromitirao naslov prvaka Njemačke, a prošlog mjeseca ispao je iz Lige prvaka. Pritisak je bio ogroman! Zna to i Nenad Bjelica, koji je godinama igrao u Bundesligi.

Bjelica: "Niko je dovoljno iskusan da to sve skupa izdrži"

"Moraš živjeti s kritikama i s tim pritiskom koji nosi Bayern, ali mislim da je Niko dovoljno iskusan da to sve skupa izdrži, i to pokazuje, i vjerujem da će do kraja biti uspješan ovako kako je u ovom trenutku", rekao je Bjelica za Dnevnik Nove TV.

Kovač se tijekom sezone sukobljavao sa svojim zvijezdama. Jednima nisu odgovarali treninzi, drugi su bili nezadovoljni minutažom... Prijetila je katastrofa, ali Kovač se nije predao.

"Stoga, mogu vam jamčiti: što god da se dogodi, gdje god, kad god... ja ću uvijek gledati prema naprijed i uvijek ću se boriti", rekao je hrvatski strateg 27. studenog prošle godine.

"Stigao je tamo gdje pripada, na vrh Bundeslige"

I uspio je! Barem za sada. Nenad Bjelica ključ vidi u Kovačevoj stručnosti i još jednoj stvari.

"Njegovi nadređeni shvatili su da je problem u momčad koja ima dosta isluženih igrača. Stali su iza Nike, i Niko je korak po korak došao tamo gdje pripada, na prvo mjesto Bundeslige, i vjerujem da će tu ostati do kraja."

Odnosno, kako je to konkretno prekjučer protiv Borussije objasnio Niko Kovač:

"Igrali smo strastven nogomet, strastveno smo se borili. Napravili smo i neke izmjene. Igrali smo s dvojicom središnjih veznih i jednim zadnjim veznim. Željeli smo ih visoko pritisnuti i ne dopustiti im da grade igru."

Ako na kraju osvoji naslov prvaka, Niko Kovač će od ljeta započeti novu eru Bayerna. München napuštaju legende Ribery i Robben. Prva pojačanja već su potpisana, a bit će ih - još.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider