Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAKON SEZONE ĆE SVE REĆI

Bjelica smiruje strasti pred derbi protiv Dinama: "Ako netko ovom klubu želi dobro, onda sam to ja"

Osijek još uvijek nije ispao iz borbe za titulu državnog prvaka, no u Maksimiru su tri boda imperativ.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Važna je utakmica ispred NK Osijeka. Iako je bod u posljednja dva susreta, na gostovanju u Rijeci te kod kuće protiv Istre, izuzetno smanjio šanse za dolazak do titule, kiks Dinama protiv Lokomotive i dalje ih je ostavio u igri.

Tri boda na Maksimiru bila su imperativ i prije dva kola pa se po tom pitanju ništa nije promijenilo. No, atmosfera u momčadi svakako je mogla biti bolja, iako je Nenad Bjelica na konferenciji za medije potvrdio da je stanje odlično.

Igrači su spremni za pobjedu

"Vjerujem da smo spremni za pobjedu, no pokazat će teren. Lako je pričati, uvijek teren daje odgovore. Pričali smo s ekipom, nema kalkulacija. Do pobjede se može doći na više načina, a vidjet ćemo koji ćemo mi odabrati i s čime ćemo se iz Zagreba vratiti", rekao je Bjelica, nakon čega je potvrdio da svi dobro rade na treningu i da ne vidi nikakav problem unutar momčadi.

Naravno, očekivalo se pitanje o onome što se posljednjih tjedana događa van prve momčadi. Vodi li Bjelica neki unutarnji rat u klubu i je li došlo do podjele unutar klupskih struktura?

Pitanje nije postavljeno na točno taj način, ali odgovor koji se tražio smo dijelom dobili.

Nakon sezone sve će reći "bez rukavica"

"Ja bih o tome kad završi ova sezona, nema potrebe sada. Jedino što mogu reći je da sam imao razgovor s predsjednikom, još prije posljednje konferencije za medije, u kojem sam bio izuzetno iskren i pošten prema njemu. Kao netko koga su mađarski vlasnici doveli, to je moja zadaća, biti iskren prema njima", rekao je, dodavši nešto o onome što je izlazilo u medijima:

"Sve što je izlazilo prošlih dana, neki komentari, krizni sastanci i mogućnost davanja ostavke, to su sve poluinformacije koje nemaju veze s istinom. Neću sad ništa u detalje. Do sada sam pričao u rukavicama, ali kad dođe vrijeme za dati odgovor, kome god ga budem trebao dati, dat ću ga bez ikakvih rukavica. U to možete biti sigurni, jer sve što sam rekao je bilo u interesu NK Osijeka."

Dodao je i jedan emotivniji dio koji se tiče njegove povezanosti sa samim NK Osijekom.

"Ako netko klubu želi dobro, onda sam to ja"

"Ja sam se rodio 20. kolovoza 1971. godine u osječkoj bolnici. Prvi trening sam odradio tu na stadionu Speedwaya, gdje se više ne trenira. Zaigrao za ovaj klub i u dva navrata ga spašavao odlascima u europske klubove. Postao sam najbolji nogometaš Hrvatske igrajući za ovaj klub i ostvario sam njegove najbolje rezultate. Kao igrač, a tako i kao trener. Ne znam tko, ako ne ja, želi ovom klubu dobro", otvorio je dušu prije nego se okrenuo odnosu s vlasnicima:

"Bio sam iskren prema vlasnicima i ne znam što je sve došlo do najvećeg vlasnika, koju je on informaciju dobio, ali to nije ni važno. Onako kako sam pričao s predsjednikom Sakaljem, s kojima imam izvrstan odnos, kao i s vlasnikom Meszarosem, pričat ću kad dođe vrijeme. Objasnit ću sve ono što sam mjesecima provlačio i govorio o tome, o raznim utjecajima i anomalijama unutar kluba. Cijelo vrijeme sam ja unutar kluba govorio o stvarima za koje vidim da nisu dobre. Nažalost, nakon godinu i pol dana sam vidio da se ništa nije promijenilo, da se ništa nije pomaklo milimetar i nekad više nemaš izbora. Kad budem pričao, to će biti o argumentiranim stvarima, doći će vrijeme za to."

Utakmica protiv Dinama na rasporedu je u nedjelju od 20 sati, a čini se da bi se u sastav mogao vratiti kapetan Mile Škorić. Mnogi navijači Osijeka uvjereni su da bi bodovni saldo iz posljednjih susreta bio sigurno bogatiji da je Škorić mogao biti u sastavu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider