Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bilo bi vrlo čudno"

Bjelica o odlasku Olma, suradnji s Mamićem i teškim optužbama na račun čelnika Dinama

Trener Dinama Nenad Bjelica prokomentirao je za Dnevnik Nove TV dosadašnji tijek priprema Modrih za novu sezonu…

Nenad Bjelica na pripremama Dinama (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Dinamo se za novu sezonu priprema u Sloveniji, točnije u Murskoj Soboti. Modri su jučer izgubili 1:0 u prijateljskoj utakmici s poljskom Cracovijom.

Kako ste zadovoljni s tom utakmicom i dosadašnjim dijelom pripremama?

„Zadovoljan sam i s jučerašnjim utakmicom, ali i sa svime što smo do sada napravili na pripremama. Priključili su nam se reprezentativci, s njima smo jučer i danas odradili već četiri treninga tako da sve prolazi u najboljem redu. Imamo samo mali problem s Theophileom i Pintom, koji je jučer dobio udarac u mišić. Ali uglavnom su igrači odradili cijeli dio priprema tako da možemo biti zadovoljni“, kazao je Bjelica.

O plasmanu u Ligu prvaka...

S obzirom na to da ste prošle sezone imali sjajne rezultate u Europskoj ligi, bili za vas bilo razočaranje da ove sezone ne izborite Ligu prvaka i napravite korak naprijed?

„Mi to želimo, u svakom slučaju, to je naš cilj. Vjerujem da imamo dovoljno kvalitete da to ostvarimo. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo. Vidjet ćemo, idemo utakmicu po utakmicu pa dokle stignemo. To je cilj, ali ne bi bilo razočaranje. Treba uvijek gledati prema naprijed, tako smo napravili i prošle godine, kada smo onako nespretno ispali od Young Boysa. Fokusirali smo se na ono što je bilo ispred nas i odigrali smo sezonu iz snova.“

O odlasku Danija Olma iz Dinama...

Dani Olmo briljira na U-21 Euru. Jeste li se već pomirili s tim da se on neće vratiti u momčad, odnosno da će uskoro napustiti Dinamo?

„Teško je očekivati da nakon igara koje je prikazivao ove sezone u Dinamu i nakon partija na Euru neće doći do te ponude koju Dinamo očekuje. On je sada na vrhuncu forme, stvarno je odigrao kvalitetnu sezonu, a ovo što je odigrao na Euru u dresu španjolske reprezentacije samo mu je točka na i. Stoga bi bilo vrlo čudno vidjeti ga opet u Dinamu. Ali kažem, mora doći dobra ponuda koja će zadovoljavati naše ambicije. Ako se to dogodi, otići će, a ako ne, ostat će u Dinamu.“

O suradnji sa Zoranom Mamićem...

Zoran Mamić je nedavno imenovan za novog sportskog direktora Dinama. Jeste li bili iznenađeni s obzirom na to da ste jako dobro odradili prošli ljetni prijelazni rok dok ste bili više menadžer engleskog tipa? I kakva je suradnja s mlađim bratom bivšeg izvršnog predsjednika kluba Zdravka Mamića?

„Suradnja je dobra, korektna, fer. Mi se znamo jako dugo, komunicirali smo i tijekom ove godine, čestitao nam je na svim uspjesima tako da me nije ništa iznenadilo. Zoran je prvenstveno došao da malo popravi situaciju u omladinskoj školi, da je posloži, a isto tako i da nama pomogne u prvoj momčadi, koliko on to može svojim iskustvom. Dobro surađujemo, nema nikakvih problema.“

O teškim optužbama na račun čelnika Dinama...

Bilo je danas priopćenja i teških optužbi Udruge „Dinamo, to smo mi“ na račun rada ćelnika kluba. Što znate o tome, je li vi to uopće pratite?

„Nisam ništa vidio, niti mi to pratimo. Radimo svoj posao, fokusirani smo na naše obveze na terenu. Stvarno ne znam što se događa. Najvažnije je da nam ekipa jako dobro radi, da su angažirani, da u treninzima i utakmicama daju sve od sebe. Samo sam na to fokusiran jer na to mogu utjecati. Na druge stvari ne mogu utjecati pa mi niti ne zanimaju“, zaključio je Bjelica.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider