Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reakcije nakon derbija

Bjelica nakon razbijanja Rijeke: ''Taj poraz nas je motivirao''; Rožman: ''To je nedopustivo na ovoj razini''

Trener Dinama Nenad Bjelica izrazio je zadovoljstvo na press konferenciji nakon pobjede protiv Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Jako smo dobro ušli u utakmicu, s ranim golom, a općenito gledajući prvo poluvrijeme smo solidno odradili, možda smo tada mogli voditi i s 2:0'', istaknuo je trener Nenad Bjelica za službenu stranicu kluba nakon uvjerljive pobjede protiv Rijeke od 4:0.

''Ostavili smo Rijeku bez opasnih situacija po naš gol. Ulaskom trojice igrača s klupe dobili smo na živosti, sigurnosti, kvaliteti dodavanja i na energiji. Oni su nam donijeli ova tri boda. Čestitam momčadi na važnoj pobjedi protiv vrlo dobrog suparnika'', dodao je trener Modrih.

Dinamo je ove sezone u HNL-u pobjeđivao Rijeku s 3:0, 5:0 i 4:0. No onaj poraz u Kupu nije Modrima dobro sjeo.

gol expired Dinamo razbio Rijeku na Maksimiru: Briljantna asistencija Petkovića i sjajan lob Oršića divider

''Da, peče. Pričali smo o tome, stvarno ne volim tražiti alibije, nikad ni u čemu, ali ono su stvarno bili nemogući uvjeti. Rijeka je jaka, postigla je tada pogodak uz potporu svoje publike, a ti koji trebaš nešto kreirati, jednostavno ti nepogoda to otežava. Ali, nije to razlog zašto smo tada izgubili. Rijeka je bila puno agresivnija, dobro organizirana, mi smo napravili šest prekršaja... Oni su zasluženo prošli. Vidite u HNL-u kakve su se razlike stvorile između prvih pet momčadi i ostatka lige. Prije to nije bilo tako jer su tereni bili lošiji. U takvoj situaciji slabija momčad ima veću šansu doći do boljeg rezultata nego u uobičajenim uvjetima. Uglavnom, taj nas je poraz motivirao i za današnju utakmicu'', objasnio je Bjelica.

S drugse strane, Simon Rožman nikako ne može biti zadovoljan izvedbom svojih igrača.

''Katastrofalan start, ne smije se nakon 20-ak sekundi dobiti pogodak na ovoj razini. Potom smo se lovili cijelo poluvrijeme. Nakon toga smo imali jako dobrih 30 minuta, bili smo blizu, iako bez izrazitih prilika, no potom smo se raspali. Išli smo u veći rizik, a kad protiv Dinama ne završiš svoje akcije, slijedi kontra. No, sad smo bar svjesni koliko je velik uspjeh što smo izbacili Dinamo iz Kupa'', zaključio je trener Riječana.

gol expired Prvi i teški poraz Liverpoola u Premierligi: Davljenik razbio moćni Kloppov stroj divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider