Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio i Rosenborg

Bjelica nakon velikog trijumfa: ''Jedna od najdražih pobjeda u karijeri, blizu perfekcije''

Dinamo se plasirao u play-off Lige prvaka, a tamo ga očekuje norveški Rosenborg.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 1:1 u Maksimiru, nogometaši Dinama u utorak su u Budimpešti u uzvratnoj utakmici 3. pretkola protiv mađarskog Ferencvarosa slavili s 4:0. A Nenad Bjelica je nakon utakmice upitan je li mu to jedna od najdražih pobjeda.

''Rekao bih da mi je ovo jedna od tri najdraže pobjede u karijeri. Ne u Dinamu, nego u karijeri. Ne bih sad spominjao ove druge dvije, dosta je bilo tih bitnih u Dinamu. Danas je bio stvarno veliki pritisak da odigramo jednu hrabru utakmicu, a tako smo na kraju i odigrali. Čak smo i zasluženo ovako visoko pobijedili'', izjavio Bjelica te potom otkrio što je rekao igračima na poluvremenu:

''Na poluvremenu sam im rekao par taktičkih stvari, smirio ih i rekao im da idemo po drugi i treći gol. Tako je na kraju i ispalo, na svu sreću. Jako mi je drago zbog svih igrača, cijelog Dinama i naših navijača koji su nas na ovaj način bodrili. Idemo dalje u nove pobjede'', dodao je.

Mađarske kolege je zanimalo koje je to mane otkrio u momčadi Ferencvaroša.

''Ne bih o problemima Ferencvaroša. Za mene je bilo važno da moji igrači ispunjavaju zadatke na terenu koje od njih zahtijevam. To su radili u većem dijelu utakmice i to je bilo blizu perfekcije. Ali, znali smo da će Ferencvarošu veliki problem biti pritisak koji imaju, jer te stavlja u poziciju da ne znaš bi li napadao ili se branio. Govorim to iz svog iskustva'', objasnio je trener Dinama.

Hoće li Dinamo ove sezone igrati Ligu prvaka?

Ukupno glasova:

Nogometaše Dinama u posljednjem pretkolu čeka norveški Rosenborg, koji je u obje utakmice slavio s 3:1 protiv Maribora. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj u europskim kup natjecanjima.

''Pogledao sam utakmicu Maribora i Rosenborga. Trojica mojih suradnika su bili na toj utakmici. Vidjeli smo jednu jako ozbiljnu momčad, tipičnu skandinavsku momčad koja igra jako tvrdi i čvrst nogomet. Vrlo kompaktna momčad, imao sam priliku igrati protiv njihovog trenera dok sam bio u Lechu pa poznajem njegov stil igre. Igraju vrlo kvalitetan nogomet i vidjet ćemo dvije dobre utakmice. Ja se nadam da ćemo mi biti bolji'', zaključio je Bjelica.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider