Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka za prvaka Hrvatske

Bjelica najavio veliki derbi s Dinamom i otkrio što je Osijekova prednost: "Igramo protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj, ali…"

Osijek dočekuje Dinamo u derbiju 30. kola Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra je na rasporedu veliki derbi Osijek – Dinamo (20:30). Pogled na ljestvicu sugerira da je to utakmica koja bi mogla odlučiti ili barem odrediti utrku za prvaka.

Nenad Bjelica pojavio se pred novinarima uoči velikog derbija. Izvijestio je ovaj puta brojnije predstavnike medija da Caro i Gutieri neće biti u stanju pomoći momčadi u srijedu (20,30), a jasno je da neće biti ni kartoniranog Jugovića. Što se same pripreme za utakmicu tiče, trener Osijeka ističe:

gol expired Čeferin upitao odmetnute klubove: ''Gdje biste vi bili da su najbolji od prije 30, 40 godina osnovali Superligu?'' divider

„Pripremamo se kao i za svakog drugog protivnika, ništa posebno. Kao i moji igrači, motiviran sam pobijediti, a je li to protiv Slaven Belupa, Hajduka ili Dinama i nema velike razlike. Jasno da su bodovi vrlo važni, ali ništa neće biti riješeno nakon derbija jer ćemo morati pobjeđivati i poslije srijede. Uopće ne opterećujemo ekipu s nečim posebnim, želim da se dečki fokusiraju na svoje zadatke i daju svoj maksimum. Igramo protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj koja je ostvarila povijesni rezultat Dinama u Europi, međutim, prethodne utakmice koje smo odigrali s Dinamom su pokazale da se s njima možemo nositi. Vjerujem da ćemo i sutra biti na visini zadatka i doći do tri nova boda“, kazao je Bjelica, a prenosi službena web stranica osječkog kluba.

I Osijek je moćan i jako dobar!

Činjenica je da je Osijek u proteklom razdoblju bio manje „izrauban“ rasporedom nastupa u odnosu na Modre koji su, uspješno igrajući Europu, imali vrlo zgusnut raspored…

gol expired Nijemci uhvatili Pereza u laži: Otkriven dokument koji sve pokazuje divider

„Svježiji smo od njih, to je sigurno. Oni su imali europske utakmice i neke zaostatke iz HNL-a, ali Dinamo ima širok kadar i velike mogućnosti rotacije tako da u ovih 90 minuta to nije naša prednost. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, vjerujem sa sretnim završetkom za nas. Vjerujem da ćemo se prezentirati dobrom igrom, agresivnošću, disciplinom, kao što vjerujem i da možemo biti bolji od njih. Osijek je isto moćan, jako dobar, u odličnoj seriji i s puno samopouzdanja. Ne vidim nijedan razloga zbog čega i ovaj puta ne bismo pokazali pravo lice, kao što je prije nekoliko dana bilo u Splitu.“

Naravno da je svima žao što neće biti publike na tribinama, no svi u osječkoj svlačionici osjećaju taj navijački puls, što je potvrdio i Bjelica:

„Preko društvenih mreža se puno toga može iščitati kakva je atmosfera u gradu, no to su navijači koji su uvijek bili uz Klub, u teška vremena kao i sada. Kohorti čestitamo rođendan i vjerujem da ćemo im, nakon Splita, biti u stanju priuštiti još jednu lijepu čestitku. Sastav? Neće se puno mijenjati u odnosu na Hajduk, nema ni razloga za tim. Imat ćemo 11 spremnih na terenu i devetoricu na klupi, odlučnih dati sve za momčad. Koga god da stavim ne mogu pogriješiti, vjerujem u svakoga od njih. Svi dišu kao jedan i nadam se pobjedi.“

Je li pokretanje nogometne Superlige dobra ideja?

Ukupno glasova:

Dinamo je u posljednjem međusobnom ogledu slavio s 1:0, a iz novinarskih redova bilo je pitanje je li osječki kormilar izvukao određene pouke i nešto više naučio iz tog poraza?

„Dinamo je tada bio bitno bolji u prvom poluvremenu, a mi smo u nastavku imali nekoliko lijepih šansi da izjednačimo. Prije toga smo ih pobijedili u Osijeku, kada su oni propustili neke prilike, dok smo mi dvije iskoristili. Detalji ponovno mogu presuditi. A naši rezultati nakon gostovanja u Zagrebu pokazuju da smo puno toga naučili iz maksimirskog dvoboja. Jedni i drugi imamo mnoštvo teških utakmica do kraja prvenstva, idemo i dalje jednu po jednu“, zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider