Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HAJDUK MU LEŽI

Bjelica pred veliki derbi odgovorio na kritike: "Nisam hazarder, ne očekujte takav nogomet"

Nogometna filozofija Nenada Bjelice neće se mijenjati niti u susretu protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova velika utakmica je pred NK Osijekom, čak treći put u posljednja četiri domaća susreta na Gradskom vrtu će se dogoditi nešto što se naziva ključnom utakmicom za ambicije Osijeka u ovoj sezoni. U goste dolazi Hajduk, momčad jednakih ambicija, onih šampionskih.

Nenad Bjelica s Hajdukom za sada ima dobra iskustva. Došao je nedugo nakon posljednjeg poraza njegove momčad od Splićana, a onda je u šest susreta iste tri puta pobijedio te jednako toliko puta remizirao. Ipak, ovo sad je situacija gdje pobjeda mora biti imperativ. Protiv Rijeke i Dinama se uspjelo, da bi onda došao kiks gdje se najmanje očekivalo, protiv Gorice.

Kao što to uvijek i biva pred vikend, u Osijeku je održana konferencija za medije, gdje je Bjelica odmah najavio što se može očekivati od njegove momčadi u ovom susretu.

Prvi put na tandem Livaja-Kalinić

"U Splitu smo se jako dobro pokazali, bilo smo tvrd orah i čak smo bili bliže pobjedi. Vidjet ćemo hoće li oni nešto mijenjati. Već su to znali raditi, vidjet ćemo kako će izaći u nedjelju, ali o tome neće ovisiti naš sastav i formacija. Ja znam kako ćemo mi igrati, samo ćemo se prilagoditi protivniku na terenu. Igrat ćemo kao i uvijek, čvrsto, agresivno, disciplinirano i s visokim pritiskom", u svom stilu najavio je Bjelica.

Ono s čim će se sad prvi put susreti je Hajdukov novi napadački tandem Livaja-Kalinić, a dodatna otegotna okolnost je svakako to što na raspolaganju nema kapetana Milu Škorića.

"Njih dvojica su najistaknutiji, ali je ne bih minorizirao ulogu Sahitija ili Krovinovića. Oni imaju puno kvaliteta i nema se smisla fokusirati samo na Livaju i Kalinića. Svi u vrhu HNL-a imaju jaku ofenzivnu liniju, imamo mi svoju kvalitetu, Dinamo ima Oršića i Petkovića, a Rijeka Drmića i Murića. Ali, naravno da su ova dvojica izuzetno dobri", rekao je, dodavši nešto o vlastitoj obrambenoj formaciji:

"Imamo na raspolaganju tri stopera, Bralića, Lončara i Čeberka, svakako je opcija da svi igraju, ali saznat ćete što smo odlučili u nedjelju kad dobijete sastav."

Kritike na igru i dalje su prisutne

Zanimljiv je bio dio konferencije na kojem se našlo pitanje o načinu na koji Osijek igra te kritikama koje zbog toga dobivaju. Iste su najglasnije bile nakon poraza u polufinalu Kupa na Rujevici pa se postavlja pitanje hoće li Osijek ovog puta, kad je pobjeda obaveza, zaigrati na gol više.

"Nisam baš neki pobornik takvog nogometa i rezultata 5:5. Nisam hazarder ni u životu, to me ne zanima. Ne vjerujem da ćemo gledati takav nogomet, ali ne samo na utakmicama Osijeka. Imali smo Dinamo i Hajduk pa je bila čvrsta i kontrolirana utakmica. Naše utakmice s Rijekom i Dinamom u Gradskom vrtu su bile tvrde. Kad ti stručnjaci postanu treneri onda neka pokušaju tako igrati, svatko ima pravo na svoju filozofiju i viziju igre", otkrio je pomalo već iziritiran sličnim komentarima.

Nije pomogla niti izjava jednog novinara kako je Osijek u Šibeniku napokon pokazao pristup kakav navijači žele vidjeti, odnosno da se napokon otvorilo te da su se redale prilike, a onda i golovi.

Nema euforije nakon Šibenika

"Ne slažem se s vama. Da mi taj 'gard' nismo imali od početka ne bismo od dolaska Nenada Bjelice bili izjednačeni s klubom koji ima 63 milijuna proračun i koji je u 16 godina 14 puta bio prvak. Da mi nemamo taj elan i tu želju ne bi razlika bila takva nego bi bila kao u vrijeme dok sam bio u Dinamu, a to je onda bilo 50 bodova. Sad te razlike nema", odgovorio je Bjelica, uz dodatan komentar gostovanja na Šubićevcu:

"Mi smo u toj utakmici bili dobri, agresivni i kreativni. Svakako nam je pomogao povratak Nejašmića, ali i dobra igra Lovrića koji je tek došao, kao i Caktaš. Možda je to izgledalo malo bolje, ali igrali smo protiv ekipe koja nema dobro proljeće. Ne bih radio vatromet. Kao što nakon lošije utakmice nema tragedije ili drame, tako nakon bolje nećemo raditi euforiju."

Prvijenac Kristijana Lovrića za NK Osijek

Zaključak svega otišao je u smjeru referenci koje je Bjelica sa svojim načinom vođenja utakmica osigurao.

"Moramo se dokazivati iz utakmice u utakmicu. Bit će još lošijih utakmica koje ćemo pobijediti, kao i onih drugih. Ali uglavnom ćemo pobjeđivati. Ne slažem se da smo konačno pokazali nešto jer mi to pokazujemo već godinu i pol dana. Nije mi to sve u javnosti baš najbolje prezentirano. U 61 utakmicu imamo jedan poraz manje od Dinama i sedam primljenih golova manje, a Dinamo je za nas svemirski brod. I nadam se da će to što radimo trajati još dugo", uz osmijeh na licu je zaključio.

Možda kritike postoje te navijači nisu uvijek najsretniji viđenim. No, budu li u nedjeljnu večer isti išli spavati nakon što su svjedočili osvajanju nova tri boda, sumnjamo da će ikome biti važno kakvom nogometnom filozofijom se do njih došlo.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider