Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priprema za vikend

Bjelica najavio derbi s Dinamom: "Ostvarili su svoj europski cilj, vidjet ćemo kako je to utjecalo na njih"

Dečki su dobro trenirali, svakodnevno bili fokusirani na ono što smo željeli pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da spremni dočekujemo suparnika, kaže šef.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bijelo-plavi su se okrenuli nedjeljnom sudaru s Dinamom u 7. kolu HT Prve lige poslije druženja s navijačima u srijedu na kojem su igrači Osijeka, predvođeni Nenadom Bjelicom, potražili energiju za veliki okršaj u nedjelju.

"Bilo je jako lijepo na druženju s našim navijačima, samo nek situacija s koronavirusom bude bolja pa će biti i više takvih druženja. Mislim da je to potrebno da se još više homogenizirali s našim navijačima, da u djeci probudimo tu ljubav koju im usađuju njihovi roditelji. Kada se uspiju sresti sa svojim idolima sigurno će još više zavoljeti klub a mi ćemo sa strane kluba raditi da toga bude što više," rekao je Nenad Bjelica za stranicu Osijeka.

Fokus na Dinamu

Tjedan iza nas Osječani su iskoristili za povratak u trening Mihreta Topčagića i Marija Jurčevića koji imaju problema s ozljedama, a sada su u konkurenciji za momčad.

"Iza nas je kvalitetan tjedan, atmosfera je dobra nakon poraza u Puli koji je bio neočekivan ali zaslužen. Dečki su dobro trenirali, svakodnevno bili fokusirani na ono što smo željeli pripremiti za nedjeljnu utakmicu i mislim da spremni dočekujemo suparnika.

Osvrnuo se Bjelica i na kvalitetu Dinamove momčadi.

"Dinamo je sjajna momčad, sa sjajnim igračima i odličnim trenerom. Ostvarili su svoj cilj igranja minimalno Europske lige. Liga prvaka je šlag na tortu, ali već ulaskom u grupnu frazu Europa lige su ispunili svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se to reflektirati na njih u nedjelju, ne mogu predvidjeti ni sastav ni sustav jer su dosta mijenjali u zadnje vrijeme, ali pripremit ćemo se na najbolji mogući način. Važno je da mi budemo vrhunski, ako je tako onda su izgledi za pobjedu u svakoj utakmici velike."

Vjera u igrače

Strateg Bijelo-plavih najavio je i standardizaciju momčadi.

"Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Nisam još sto posto odlučio na koji ćemo načina istrčati u nedjelju. Devet, deset igrača imam u glavi, ali i još neke nedoumice. Ova zadnja dva treninga će mi dati odgovor na pitanje hoće li biti promjena. Sezona je duga i teško je da će jedna momčad od prvog do 36. kola igrati s istom postavom. Poznat sam po tome da vjerujem svojim igračima, svaki u kadru ima priliku igrati. Svaki trener teži određenoj standardizaciji momčadi, u odnosu na zadnju utakmicu neće biti previše izmjena jer i u dobru i u zlu morate dati podržku svojim igračima. Nadam se da ćemo pokazati pravo lice i pobijediti jakog suparnika."

Optimističan je i Slavko Bralić, pouzdani oslonac u zadnjoj liniji.

Situacija u momčadi je jako dobra nakon neugodnog iznenađenja porazom u Puli. Momčad je svjesna da nismo dali maksimum, ali analizirali smo pogreške i okrenuli novi list. Slijedi Dinamo od kojeg ne treba veći motiv, svi su spremni, imamo kvalitetu za nositi se s njima i s nestrpljenjem očekujemo početak utakmice, Tko iz Dinama prijeti? Nema potrebe izdvajati nekoga jer svi znamo da Dinamo ima izvrsne pojedince koji u svakom trenutku mogu napraviti prevagu. Moramo biti koncentrirani i čvrsti da ih što bolje zatvorimo, nema tu neke velike mudrosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider