Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"svatko ima svoje šanse"

Dinamo i Osijek bore se za finale Kupa: Treneri najavili okršaj na Maksimiru

Nenad Bjelica i Dino Skender povest će svoje momčadi u borbu za finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo i Osijek, dva mjeseca nakon ligaškog ogleda, ponovo će igrati na Maksimiru, sada u sklopu borbe za finale Kupa.

Nenad Bjelica ne skriva kakve emocije donosi novi ogled protiv njegova prvog kluba.

"Emocije postoje, naravno. Naravno da je to klub za koji sam ja želio zaigrati jednog dana. Ostvarila mi se ta želja. Ja uvijek kažem da je sve ovo što je poslije došlo u nogometu, u igračkoj i trenerskoj karijeri, je veliki plus. Ali ja sam profesionalac i u svim ovim utakmicama moj profesionalizam je pobijedio moje emocije. Očekujem da će tako biti i sutra."

Bjelica je u najavi utakmice nahvalio rad donedavnog osječkog trenera, Zorana Zekića, ali i naglasio kako je čuo vrlo pozitivne stvari za Dinu Skendera.

"Mi moramo bit svjesni da ćemo se morat 'baciti na glavu' kako bi parirali ovom Dinamu, ali opet, jedna utakmica je u pitanju. Bez obzira na sve, nogomet je uvijek igra gdje svaki takmac ima svoje šanse i prilike, tako se nadam da i mi u ovom susretu imamo neke svoje šanse", rekao je Skender.

Skenderova momčad u polufinale Kupa ulazi nakon poraza u Puli, ali trener Osijeka smatra da gubitak bodova kod posljednjeplasirane momčadi lige može biti samo dodatan motiv.

"Definitivno trebamo postaviti tako stvari u svlačionici da se svi veselimo sutrašnjem izazovu, doživjeti to kao jedan veliki izazov. Znamo da neće biti nimalo lako, ali nitko to ni ne očekuje."

"Ne gledamo previše na protivnika, iako u ovom slučaju moram malo više obratit pažnju jer su s novim trenerom malo promijenili sistem. Na jedan način napadaju, na drugi se brane i to ćemo sve imat u vidu kad budemo pripremali utakmicu", kaže Bjelica.

A u pripremi utakmice, upitali smo trenera Bjelicu kakav odaziv zagrebačke publike očekuje sutra?

"Vidjet ćemo! Navijači sami trebaju odlučiti vrijedi li doći pogledat Dinamo koji je u ovoj godini ostvario stvarno lijepe rezultate, pokazao puno toga, odigrao puno lijepih utakmica. Ja da sam navijač Dinama, sigurno bih sutra bio na stadionu."

Dinamo je u svakom slučaju veliki favorit, no ne treba zaboraviti da je gotovo prije točno godinu dana, pod vodstvo Zorana Zekića, Osijek pobijedio Dinamo baš na njegovu Maksimiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX