Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbizarniji jedanaesterac?

Luda završnica: U 60 sekundi spasili čisti gol i nadoknadili dva zaostatka!

Da je nogomet uzbudljiv neovisno o kojoj se razini kvalitete govori dokazuju utakmice iz nižih rangova igranih prošlog vikenda u Velikoj Britaniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je vikend već dva dana iza nas, isplati se vratiti se u prošlost i pogledati dvije bizarnosti s Otoka. Jedna se dogodila u Engleskoj, točnije devetom razredu tamošnjeg nogometa, a druga u škotskoj 4. ligi.

U Engleskoj je Padiham ugostio Widnes i u 92. minuti utakmice gubio 3:1. Sudac utakmice pokazao je da će biti tri minute sudačkog dodatka, što znači da je ostalo oko 60-ak sekundi u trenutku kada kreće nevjerojatna završnica.

Padiham je smanjio na 3:2 i brzo postavio loptu na centar. Manje od pola minute kasnije Widnes je imao zicer pred golom domaćina, koji je stoper Padihama blokira na gol-crti, a vratar u skoku pokupio. Ispucao ju je, ona je došla do veznjaka koji se odlučio na daleko ubacivanje u kazneni prostor gdje je napadač domaćina pogodio vratnicu. Prvi je na lopti bio ponovno igrač domaćeg sastava, koji je pogodio za 3:3.

U Škotskoj je Berwick Rangers ugostio posljednjeplasirani Cowdenbeath, koji je bez boda ostao u 80. minuti nakon bizarnog skrivljenog jedanaesterca. Nakon gužve u kaznenom prostoru i vratnice domaćina, Jordan Garden se bacio na travnjak prema lopti i glavom ju pokušao izbiti. Međutim uspio je nekako glavom zahvatiti i noge Michaela McKenne, nakon čega je sudac pokazao na bijelu točku.

Igrač na kojem je skrivljen jedanaesterac bio je siguran realizator za 1:0 i pobjedu Berwicka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider