Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li oni odlučiti?

Bivši Vatreni poručio Rusima: Dinamo je favorit, evo koga se trebate posebno bojati

Tomislav Dujmović dobro je poznato ime u Rusiji, dao je svoju prognozu utakmice Ktrasnodar - Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči večerašnjeg ogleda Krasnodara i Dinama u prvoj utakmici 16-ine finala Europske lige (18:55) ruski su mediji za mišljenje pitali i Hrvata koji je u Rusiji proveo čak sedam sezona. Zagrepčanin Tomislav Dujmović upoznao je Ruse s onime što njihov jedini preostali klub u Europi čeka protiv Modrih.

''Krasnodar je skroz drukčiji od CSKa s puno jačim napadom. Dinamova je pak prednost što su već odigrali u nastavku sezone nekoliko utakmica, dok je Krasnodar igrao samo prijateljske susrete. Nitko ne zna u kakvoj su formi.''

Dujmović je kao udarne igre domaćina istaknuo švedskog reprezentativca Marcusa Berga te iskusne Cabellu i Villenu. S druge strane, istaknuo je kako je ozljeda Christiana Ramireza veliki udarac za već ionako oslabljenu zadnju liniju ruskog kluba.

A tko je najopasniji u redovima hrvatskog prvaka? Dujmović je istaknuo trojicu.

''Obratite pozornost na napadača Brunu Petkovića. On je uvijek motiviran u velikim utakmicama. Moram spomenuti i mladog Lovru Majera, inteligentnog mladog igrača sa sjajnom lijevom nogom i zadnji pasem. I naravno tu je kapetan Arijan Ademi, najiskusniji u momčadi koji često zabija u važnim utakmicama'', objasnio je Rusima Dujmović u izjavi za Sport- Express.

''U Hrvatskoj cijene rusku ligu, ali Dinamo želi pokazati kako je jača momčad, ona koja će proći dalje.''

Na kraju je Dujmović dao i svoju prognozu prve utakmice, 55 % šanse da će slaviti Modri zbog toga što Krasnodar još uvijek nije započeo sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider