Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
počivao u miru legendo

Preminuo talijanski izbornik koji je odveo Azzurre do bronce na Svjetskom prvenstvu

U dobi od 84 godine preminuo je bivši talijanski izbornik koji je odveo Italiju do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1990. godine.

Donadoni i Vicini (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši talijanski izbornik Azeglio Vicini, koji je talijansku reprezentaciju vodio 1990. na Svjetskom prvenstvu, preminuo je u dobi od 84 godine, objavio je u srijedu Talijanski nogometni savez (FIGC).

Vicini je dužnost talijanskog izbornika obnašao od 1986. do 1991. i reprezentaciju je odveo do polufinala na Europskom prvenstvu 1988. i na Svjetskom prvenstvu dvije godine kasnije kod kuće.

Nade Italije da osvoji naslov svjetskog prvaka kod kuće srušene su u porazu u polufinalu od Argentine nakon izvođenja jedanaesteraca. Italija je na kraju pobijedila Englesku sa 2-1 u borbi za treće mjesto.

Vicini je odstupio s mjesta izbornika 1991. kada se Italija nije uspjela plasirati na Euro 1992.

On je trenirao mlade talijanske reprezentacije 11 godina prije nego je preuzeo seniorsku, a u karijeri je bio trener svega tri kluba: Brescie, Cesene i Udinesea.

Igračku karijeru je razvijao u Vicenzi, Sampdoriji i na kraju u Brescii.

FIGC je objavio da će se Viciniju počast odati minutom šutnje u srijedu prije utakmice talijanskog kupa između Milana i Lazia, te na svim utakmicama Serie A tijekom vikenda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider