Košarka
SPORTOVI
Košarka
Preuzima potpunu skrb

Prekrasna gesta bivšeg NBA prvaka: Obećao odvesti do oltara kći ubijenog Georgea Floyda

Smrt Georgea Floyda uzdrmala je cijelu Ameriku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danima već u Sjedinjenim Američkim Državama traju nemiri nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro nakon što ga je policajac Derek Chauvin prilikom uhićenja gušio svojim koljenom.

Protiv Chauvina, koji je skupa s još trojicom kolega odmah dobio otkaz, zbog postupanja u toj situaciji podignuta je optužnica za ubojstvo trećeg stupnja i prijeti mu do 25 godina zatvora.

Vrlo brzo nakon što se pojavila snimka na Chauvin pritišće Floydov vrat i ovaj zapomaže s poda vičući "ne mogu disati" započeli su prosvjedi u Minneapolisu, a u danima koji su uslijedili sve se proširilo i na desetke drugih američkih gradova. U međuvremenu su prosvjedi izgubili svoj početni mirni karakter i pretvorili su se nasilje, ulične nerede i pljačku, što svojim apelima sad pokušavaju spriječiti brojne poznate tamnopute osobe u SAD-u.

gol expired Hrvatski prvoligaš na originalan način podržao borbu protiv rasizma divider

Iza nesretnog Floyda ostale su dvije kćeri, starija koja ima 22 godine i mlađa, djevojčica od samo šest godina.

O ovoj mlađoj brigu je odlučio preuzeti Stephen Jackson. Bivši NBA košarkaš i prvak sa San Antonio Spursima 2003. bio je prijatelj Georgea Floyda te se priključio prosvjedima.

Tom prilikom imao je na leđima malenu Giannu čijoj je majci obećao pomoći u njenom odgoju i podizanju. Jackson će pokušati nadomjestiti izostanak oca i dao je obećanje da će ju, jednog dana kad se bude udavala, baš on odvesti do oltara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider