Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RIZIK KOJI SE ISPLATI?

Bivši napadač Liverpoola o Nunezu: "Rizik je i ne očekujem da će u početku puno zabijati"

Stan Collymore je zanimljivo prokomentirao najskuplju Liverpoolovu akviziciju u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool se ove sezone odlučio ozbiljno uključiti u bitku za dovođenje nekih od najtraženijih svjetskih igrača pa je tako na Anfield sletio Darwin Nunez iz Benfice, u najskupljem transferu u povijesti kluba.

Time Redsi jasno daju do znanju kako više nemaju namjeru pratiti bogate poslove drugih, nego shvaćaju da nekad moraju i oni zagrabiti malo dublje u svoju "kesu".

Je li Liverpool još jednom pogodio?

No, je li Nunez pravi igrač u ovo vrijeme i ono što je Liverpoolu potrebno? Jürgen Klopp do sada nije baš nešto promašivao na tom polju, a je li promašio ovog puta, pokušao je procijeniti bivši napadač Liverpoola, a danas kolumnist, Stan Collymore.

"Ne mogu ne potvrditi kako je Nunez imao sjajnu sezonu u Benfici, jer je imao u svakom slučaju. On je pravi središnji napadač, no isto tako netko tko može lutati okolo ili ulaziti s lijeve strane. Može trčati s loptom u nogama i to mi se također sviđa", rekao je Collymore za Mirror, dodavši:

"No, on je i dalje puno veći rizik nego Haaland, iako smatram da je to za Liverpool rizik koji su trebali prihvatiti. Manchester United ga je također lovio, tako da smo im ga oteli. Opalili smo hitac upozorenja Cityju i Unitedu, ali i ostalim klubovima poput Arsenala, Tottenhama i Chelseaja. To je nešto što sam već neko vrijeme govorio da želim vidjeti.

Ne očekuje puno pogodaka

Iako Nuneza mnogi već svrstavaju u lov za najboljeg strijelca lige, Collymore ne vjeruje da će odmah početi redovno tresti mreže.

"Neće me iznenaditi ako mu bude trebalo par mjeseci da se prilagodi. Isto tako me neće iznenadit ako idućih par sezona ne bude napadač s 25 do 30 pogodaka. Nešto kao što nije bio niti Bobby Firmino. No, Firmino je donio puno više od toga za momčad i ako Nunez može raditi tako nešto, stvarati prostor za druge igrače, uključiti ih u igru i sve što ide s tim, već s 15 do 18 golova bit ću jako sretan", potvrdio je svoje razmišljanje.

Collymore je u razdbolju od 1995. do 1997. godine za Liverpool odigrao 64 utakmica i postigao 28 pogodaka. Najuspješniji je ipak bio u klubu iz kojeg ga je Liverpool doveo, Nottingham Forestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider