Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi angažman

Bivša članica Uprave Dinama i bliska Mamićeva suradnica zaposlila se u HNS-u

Amra Peternel, dugogodišnja čelnica Dinama, pronašla je novi posao u HNS-u...

Amra Peternel u danima kada je bila članica Uprave Dinama (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Bivša članica Uprave Dinama Amra Peternel pronašla je novi angažman u Hrvatskom nogometnom savezu.

Zanimljivo je da je intrigantna vijest prokuljala u eter iz splitskih izvora. Prvi ju je objavio Dalmatinski portal, koji je poslao upit na adresu HNS-a i dobio sljedeći odgovor:

Halil Umut Meler VIDEO Pojavila se snimka pretučenog suca iz bolnice, dobio je važan telefonski poziv divider

„Možemo potvrditi da je gđa Amra Peternel zaposlena u Hrvatskom nogometnom savezu kao djelatnica u odjelu licenciranja.

Zadovoljstvo nam je što smo administraciju Saveza pojačali magistrom ekonomije s bogatim iskustvom rada u nogometu. Uz odlično poznavanje domaćeg klupskog nogometa u kojem je radila na rukovodećim pozicijama, gđa Peternel djelovala je i kao članica Izvršnog odbora Europske udruge klubova (ECA). Drago nam je što je gđa Peternel pored inozemnih opcija odabrala Hrvatski nogometni savez, vodeći se pritom i obiteljskim razlozima jer je kao samohrana majka odlučila ostati u Hrvatskoj uz kćer.

Sigurni smo da će svojim iskustvom i znanjem, poznavanjem nogometnih procesa te razumijevanjem svakodnevnih izazova u radu klubova doprinijeti radu odjela za licenciranje te administraciji Hrvatskog nogometnog saveza. Gđi Peternel želimo dobrodošlicu u Savez i puno uspjeha na novom radnom mjestu“, stoji u priopćenju HNS-a. 

Peternel je u ožujku ove godine smijenjena s funkcije člana Uprave Dinama, a na kojoj je bila od 2016. godine. 

„Gđa. Amra Peternel razriješena je dužnosti člana Uprave kluba s današnjim danom iz razloga jer je kao član Uprave postupala protivno ciljevima i interesima kluba, te u svom radu nije poštivala odredbe Statuta kao i druge opće akte kluba“, objašnjeno je tada u službenom priopćenju maksimirskog kluba, koje je ogledalo svjetlo dana nakon sjednice Izvršnog odbora 1. ožujka.

Bliska Mamićeva suradnica ostala vjerna do zadnjeg trenutka

Peternel je stigla u Dinamo 2003. i tijekom godina na raznim funkcijama koje je obnašala važila je kao bliska suradnica Zdravka Mamića, nekoć izvršnog predsjednika Dinama, te uz predsjednika Mirka Barišića najmoćnijeg čovjeka maksimirskog kluba, a sada već godinama bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Amra Peternel, Mirko Barišić, Vlatka Peras i Krešimir Antolić Amra Peternel, Mirko Barišić, Vlatka Peras i Krešimir Antolić (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Maksimirski izvori govore da mu je ostala lojalna do zadnjeg trenutka i da je to bio glavni razlog odlaska iz Dinama, odnosno raskida poslovnih, pa i prijateljskih veza s dojučerašnjim suradnicima u vrhu kluba, koji su jednako kao i ona bili bliski Mamiću, štoviše, godinama su mu jeli iz ruke i besprizorno se uvlačili. Čak i kada je sudski pravomoćno osuđen te je pobjegao u BiH, nastavio je preko njih voditi Dinamo na daljinski upravljač.

Članica Uprave od 2016.

No romansi iz interesa jednom je morao doći kraj. Kada mačka nije na brodu, miševi prije ili kasnije počnu voditi kolo. O dizanju mišjih glava i ratu struja koji je uslijedio opširnom sam godinama pisao pa vjerujem da cijelu priču znate.

Kako god, lako je bilo uočiti da se Peternel odbila prikloniti novim vjetrovima koji su zapuhali u Maksimiru. Narodski rečeno: nije htjela promijeniti kaput ili još bolje - obrnuti šapku.

Peternel je prvobitno radila u administraciji i sektoru marketinga maksimirskog kluba, a potom je vodila ured za međunarodne odnose. Na najvišu poziciju dospjela je 2016. postavši članica tada tročlane Uprave, sa zaduženjima za marketing, prodaju i licenciranje te međunarodne odnose.

U rujnu 2019. postala je tek druga žena koja je izabrana u Izvršni odbor Europskog udruženja klubova (ECA), a u kojem sjede najveći klubovi Europe.

Visoko kotirala u Europskom udruženju klubova

Prije nekoliko mjeseci dobio sam informaciju da se Peternel planira profesionalizirati u ECA-u, pričalo se da će otvoriti ured u Zagrebu, no to se nije dogodilo. Očito je izabrala sigurniju opciju zaposlenja u Kući nogometa.

Unatoč bliskoj suradnji s Mamićem i možda negativnom imidžu u javnosti koji je iz toga proistekao, mora se priznati da je Peternel u nogometnim kuloarima figurirala kao obrazovana i stručna osoba koja jako dobro poznaje svoj posao i ima širok krug poznanstava s najmoćnijim ljudima europskog klupskog nogometa. Dakle, ima kvalifikacije i iskustvo, a o moralnom aspektu cijele priče prosudite sami.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider