Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vušković poskupio duplo

Stipe Biuk dobio cijenu na Transfermarktu i postao drugi najskuplji igrač Hajduka!

Hajdukov dragulj jučer nije imao vrijednost na Transfermarktu, a sad se zna koliko dragulj vrijedi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakva bomba na Transfermarktu! Hajdukov najveći talent Stipe Biuk, u četvrtak je dobio svoju prvu procjenu vrijednost na toj popularnoj stranici koja prati nogometno tržište i odmah je postao drugi najskuplji igrač kluba.

Hajdukov talentirani 18-godišnjak do jučer nije uopće imao tržišnu vrijednost jer kraj njegova imena nije pisalo ništa, međutim s 10. lipnjem situacija se bitno promijenila.

Taj datum Mindaugas Nikoličius pamtit će kao rođendane vlastite djece ili godišnjicu braka, jer je klinac koji je bljesnuo ove sezone postao igrač vrijedan 4.000.000 eura. Skuplji od njega u Hajduku jedino je Mario Vušković kojemu je danas cijena također skočila. S 3.000.000 eura na 6.500.000!

Tramezzanijev efekt

Paolo Tramezzani neće vjerojatno dugo ostati u sjećanju Hajdukovih navijača, iako je Bile doteglio do pozicije koja vodi u Europu sljedeće sezone, međutim uprava će ga još dugo rado pamtiti jer im je u ruke servirao odličnog igrača, koji je od danas drugi najvrjedniji eksponat u klupskoj ergeli, a po završetku suradnje s njim najskuplji klupski igrač i najveća mlada zvijezda vrijedi dvostruko više.

Mnogi kroničari Bilih nisu bili za produljenje ugovora Talijanu jer kao nije trener koji forsira mlade, međutim samo zbog Bjuka se može nazvati jednim od najboljih pedagoga u klupskoj povijesti.

Pola sezone u Hajduku i 42 minute za mlade - 4.000.000 eura!

Ostale zasluge pripadaju malom jer je ugrabio priliku koja mu se pružila u klubu u maniri svjetske klase. Iako vrlo mlad, napunio se samopouzdanjem već nakon nekoliko uvodnih dodira s loptom u svojoj seniorskoj karijeri i u ni pola godine od trnja dogurao do zvijezda.

To samopouzdanje prenio je u mladu reprezentaciju i u vremenu koje je dobio od Bišćana pokazao što može protiv najboljih svih vremena u tom uzrastu. Taj se nastup, ne sumnjamo, odrazio i na njegovu trenutačnu cijenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider