Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Banka odlučuje...

Lista potencijalnih kupaca Chelseaja rezat će se na tri imena, kad ga odaberu morat će proći test vlasnika

Raine je postavio rok za predaju ponuda do 21 sat prošlog petka po lokalnom vremenu u Velikoj Britaniji. Neke su ponude javno obzanjene, ali prema dostupnim informacijama još ih je bilo mnogo koje su podnesene u tajnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka banka Raine Group koja nadgleda prodaju engleskog premijerligaša Chelseaja, svest će listu potencijalnih kupaca na tri imena, objavila je agencija Reuters.

Dosadašnji vlasnik Chelseaja, ruski oligarh Roman Abramovič, bio je prisiljen staviti klub na prodaju nakon ruske invazije na Ukrajinu, a prije nego što mu je britanska Vlada uvela sankcije i tako praktično u svoje ruke uzela kontrolu nad klubom.

gol expired Jedan od ovih šestero kandidata će postati vlasnik Chelseaja, milijuni su u igri divider

Raine je postavio rok za predaju ponuda do 21 sat prošlog petka po lokalnom vremenu u Velikoj Britaniji. Neke su ponude javno obzanjene, ali prema dostupnim informacijama još ih je bilo mnogo koje su podnesene u tajnosti.

Neke su javne, neke tajne

Neke su tek sad javno obznanjene, poput one globalne investicijske tvrtke Centricus sa sjedištem u Londonu, iza koje stoje suosnivač Nizar Al-Bassam i glavni operativac Garth Ritchie, obojica vlasnici godišnjih ulaznica za utakmice Chelseaja.

Britanski mediji su imenovali još nekoliko ponuđača, uključujući tvrtku Saudi Media, kojoj je na čelu Mohamed Alkhereiji.

gol expired Abramovič je na koljenima, ali 30 godina mlađa Ukrajinka radi sve da ostane pri sebi divider

Američka banka će svesti popis mogućih kupaca na tri imena, kad sve ponude budu zaprimljene, a što bi se trebalo dogoditi najkasnije do utorka.

Tada bi u sljedećih nekoliko tjedana potencijalnim kupcima bile izdane posebne licence uz vladino dopuštenje za prodaju iz kojeg će biti vidljivo da Abramovič od toga neće imati nikakvu financijsku dobit.

Kad odaberu kupca, morat će proći test vlasnika

Nakon toga će potencijalni kupac morati proći još i test vlasnika i direktora klubova Premier lige, prije nego što proces preuzimanja bude završen. Test uključuje provjeru mogućih presuda za kriminalne radnje koje uključuju širok spektar nedjela, uključujući i namještanje ishoda utakmica.

gol expired Chelsea izborio polufinale FA kupa divider

U petak su javno obznanjene tri ponude: ona britanskog građevinskog poduzetnika Nicka Candyja, obitelji Ricketts koja je vlasnik Chicago Cubsa te zajednička ponuda nekadašnjeg predsjednika Liverpoola Martina Broughtona i čelnika Svjetske atletske federacije Sebastiana Coea.

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider