Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU

Bio je već gotovo umirovljen, oživio karijeru u Istri i dobio novi ugovor na dvije godine

Ante Erceg zadržat će se u redovima Istre još iduće dvije sezone.

Ante Erceg (Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

Nogometaši i navijači Istre 1961 nakon dugo vremena dočekali su jednu potpuno opuštenu sezonu. Sezonu u kojoj se već početkom proljeća znalo da se neće boriti za ostanak, što je nekako dulje vremena bila njihova realnost.

Jedan od glavnih za to je njihov ove sezone ponajbolji igrač, Ante Erceg. I možemo samo misliti što bi bilo da nije njegovog vatrenog temperamenta, koji je rezultirao potezom zbog kojeg je suspendiran na čak devet utakmica, što je četvrtina ligaške sezone. U tim je susretima Istra ostvarila tek dvije pobjede te vjerojatno ispala iz borbe za Europu.

Ante još dvije godine u Puli

No, sjajne partije Ercega nagrađene su od vodstva kluba, tako da je Ante jučer potpisao novi ugovor i to na iduće dvije godine, odnosno do ljeta 2025.

Nije loše za igrača kojeg su mnogi prošlog ljeta, prije potpisa za Istru, već umirovili. Prvo ga se odrekao Osijek, u kojem je odigrao sjajnu sezonu 2020./21., ali je onda iduću većinu proveo izvan stroja zbog ozljeda, a onda mu je ekspresno raskinut i ugovor s mađarskim Debrecenom.

Ante je odlučio pokušati u Istri i nije razočarao. Ove sezone odigrao je 18 ligaških utakmica i postigao devet pogodaka, no sudjelovao je u akcijama za još neke od njih te momčad s njim na terenu izgleda puno bolje. U Puli se nadaju da će se to nastaviti i iduće sezone. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider