Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
20 mu je godina, igra sjajno

Bio bi to senzacionalan transfer: Mladi Hrvat iz druge lige na meti Liverpoola!

Njemački Bild piše da je za stopera HSV-a Marija Vuškovića između ostalih zainteresiran i Liverpool.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski U-21 reprezentativac Mario Vušković nalazi se na meti nekoliko klubova iz Njemačke i Engleske, među kojima je i - Liverpool.

Poslije odlične premijerne sezone u dresu HSV-a, usred koje ga je i prije utvrđenog roka slavni njemački klub otkupio od Hajduka, Vušković je zainteresirao mnoge klubove i iz najvišeg ranga njemačkog nogometa i s Otoka.

Njemački Bild piše da su za mladog stopera zainteresirani Wolfsburg, na čijoj klupi odnedavno sjedi Niko Kovač, zatim Eintracht Frankfurt, Freiburg i Stuttgart. Iz Engleske su to Liverpool i Burnley, koji je ispao iz Premier lige i odmah se želi vratiti natrag, a Nijemci navode i kako je u igri još jedan klub iz Italije.

Vušković ima tek 20 godina, rođen je 16. studenog 2001. i od ranih uzrasnih kategorija bio je označen kao vrhunski talent, predodređen za velike stvari. Svojedobno je engleski Guardian njega i Antonija Marina iz Dinama uvrstio među 50 najboljih nogometaša svijeta koji su 2001. godište.

HSV Hajduku platio 4.200.000 eura, sad traži 10.000.000

Za Hajduk je debitirao u kolovozu 2019., u dobi od 17 godina i osam mjeseci, pod vodstvom trenera Damira Burića. Nakon odigranih 48 utakmica (tri pogotka, dvije asistencije) prošlo ljeto je došlo do odlaska u HSV. Cijeli posao bio je definiran na zanimljiv način - Nijemci su doveli Vuškovića na dvogodišnju posudbu i za to platili po 600.000 eura za svaku sezonu, dakle ukupno 1.200.000. Imali su pritom opciju otkupa ugovora koja postaje obvezna ako HSV izbori povratak u Bundesligu.

Dogodilo se to da ih je Vušković vrlo brzo oduševio svojim igrama, pa u HSV-u nisu htjeli čekati završetak sezone, već su se ovo proljeće dogovorili s Hajdukom, platili još tri milijuna eura odštete i Mario je postao njihov igrač, s ugovorom u trajanju do 30. lipnja 2025.

Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku prema Transfermarktu iznosi pet milijuna eura i nesumnjivo će još puno rasti. Svjesni su toga i u HSV-u, zato i jesu izvjesili cijenu od 10 milijuna eura.

Novi sportski direktor želi u Liverpool dovesti Vuškovića

Otkud Liverpool u cijeloj ovoj priči? Nijemci pišu da je novi sportski direktor engleskog velikana Julian Ward dobro upoznat s Vuškovićevim kvalitetama i vidi ga kao savršenu zamjenu za 31-godišnjeg Joela Matipa, koji bi mogao napustiti klub u ovom prijelaznom roku.

Naravno da pored Virgila van Dijka i Ibrahime Konatea Vušković ne bi mogao računati na ozbiljniju minutažu, ali već i možebitni transfer iz redova njemačkog drugoligaša na Anfield bio bi prava senzacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider