Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema smisla

FIFA-in kontroverzni prijedlog osuđen na propast: Njemačke legende odbacile "povijesnu" ideju

Bierhoff smatra da se FIFA mora manje koncentrirati na "maksimizaciju prihoda i više na kvalitetu susreta".

Oliver Bierhoff (Foto: Ronny Hartmann)

 Izvršni direktor Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Oliver Bierhoff izjavio je u srijedu kako se protivi ideji da se svjetsko nogometno prvenstvo organizira svake dvije godine što predlaže FIFA.

"Moramo misliti na pritisak koji je na igračima", izjavio je Bierhoff u srijedu na konferenciji za novinare u Hamburgu.

"Igranje svjetskog prvenstva svake dvije godine? Još nisam sreo nikoga tko mi je rekao da je to dobra ideja", dodao je europski prvak s Njemačkom 1996.

Bierhoff smatra da se FIFA mora manje koncentrirati na "maksimizaciju prihoda i više na kvalitetu susreta".

"Radi se o tome da gledamo velike utakmice, pune strasti. To nije moguće uz zgusnuti kalendar, kako fizički tako i mentalno", upozorio je bivši napadač Milana.

S njim se prošli tjedan složio i privremeni predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Rainer Koch koji je za časopis "Kicker" izjavio da prijedlog o svjetskom prvenstvu svake dvije godine "nije dobra za budućnost nogometa".

Istog je mišljenja i Philipp Lahm koji smatra da se svjetsko prvenstvo treba "ostati kakvo jeste" u ciklusu od četiri godine.

"Uvjeren sam da stvari trebaju ostati takve kakve jesu", rekao je 37-godišnji Lahm koji je s Njemačkom osvojio naslov svjetskog prvaka 2016. i koji je sada direktor Eura 2024. kojeg organizira Njemačka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati