Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"tužni smo, ali..."

Kaosu u Turskoj nema kraja: Bešiktaš odbio nastaviti utakmicu protiv Fenera

Slijedi dramatičan rasplet "sapunice" u Turskom kupu.

Galerija Trener Bešikštaša Senol Gunes (Foto: AFP) Ricardo Quaresma (Foto: AFP) Domagoj Vida (Foto: AFP) Slavlje igrača Bešiktaša (Foto: AFP)

Bešiktaš se neće pojaviti na nastavku prekinutog uzvratnog susreta polufinala Kupa protiv Fenerbahčea, obavilo je vodstvo kluba.

Susret je prekinut u 59. minuti kod rezultata 0:0 nakon što je trener Bešiktaša i bivši izbornik Turske Senol Günes pogođen jednim predmetom u glavu, zbog čega je završio u bolnici gdje je dobio pet šavova. U gužvi je raskrvavljene glave završio i tehnički direktor Bešiktaša Erdinc Gultekin.

Turski nogometni savez (TFF) odlučio je da se prekinuta utakmica igra pred praznim stadionom 3. svibnja, a dvoboj će biti nastavljen od 57. minute kada je trener gostiju pogođen s tribina.

"Na terenu smo 115 godina, bilo je pobjeda, poraza i neodlučenih ishoda. Međutim, 3. svibnja se nećemo pojaviti na terenu," poručili su iz Bešiktaša dodavši kako su bili iznenađeni odlukom TFF-a o nastavku susreta.

"Tužni smo i žalimo zbog takve odluke," dodali su.

Bojkot nastavka utakmice zatražili su i navijači Bešiktaša koji smatraju kako je TFF bio previše blag prema Fenerbahčeu.

U prvom dvoboju dva istanbulska giganta rezultat je bio 2:2, do prekida na stadionu Fenerbahčea nije bilo golova, ali je Bešiktaš ostao bez isključenoga Pepea. Kada bi se utakmice završila rezultatom 0:0, dalje bi prošao Fener, pa je i to vjerojatno jedan od razloga zbog kojeg Bešiktaš ne želi igrati, već vjerojatno smatra da im se treba dodijeliti prolaz za "zelenim stolom".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider