Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DEFENZIVNI UNIVERZALCI

Bayern i Manchester City pripremaju razmjenu igrača iste pozicije

Čini se kako bi Kyle Walker i Benjamin Pavard mogli zamijeniti dresove klubova u kojima nastupaju.

Thomas Tuchel i Pep Guardiola (Foto: Afp)

Već par dana piše se o tome kako je minhenski Bayern ozbiljno zagrizao za dovođenja jednog od najbržih obrambenih igrača svijeta. Riječ je o Kyleu Walkeru, igraču Manchester Cityja, čiji je Thomas Tuchel obožavatelj još otkako je bio na klupi Chelseaja.

Bayernu je silno potreban takav tip igrača na desnoj strani obrane, posebno u Tuchelu vrlo dragoj 3-4-2-1 formaciji. Manchester City kao da nema ništa protiv osvježenja na toj poziciji i čini se da bi moglo doći do posla između te dvije strane.

City odredio Pavarda kao prioritet?

Zapravo, prema informacijama koje posjeduje Fabrizio Romano, moglo bi doći do dva posla, svojevrsne razmjene. Pep Guardiola volio bi u svom klubu vidjeti trenutnog člana Bayerna, s čijim doprinosom Tuchel očito nije u potpunosti zadovoljan.

Radi se o Benjaminu Pavardu, koji poput Walkera može igrati desnog stopera ili desnog bočnog, ali je riječ o nešto drugačijem tipu igrača. Francuski reprezentativac nije brz kao Walker, ali je tehnički jači i igra vrlo inteligentno.

U novoj Guardiolinoj 3-2-4-1 formaciji bi se tehnički jak igrač poput Pavarda svakako dobro uklopio, kao što bi bio koristan i ako Katalonac odluči tijekom sezone ponovno koristiti formaciju s četiri igrača u posljednjoj liniji. 

Hoće li biti nešto više od toga, saznat ćemo unutar idućih dana, no čini se da bi posao mogli puno lakše odraditi upravo zbog činjenice da je svaki klub zainteresiran za po jednog igrača. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider