Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
aubameyang tragičar

Benfica sretno slavila protiv neprecizne Borussije (D)

Lisabonska Benfica stekla je minimalnu prednost u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka u Lisabonu portugalska Benfica je pobijedila Borussiju iz Dortmunda s 1-0 i stekla prednost pred uzvrat 8. ožujka u Njemačkoj.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Grk Konstantinos Mitroglou u 48. minuti, a napadač Borussie Pierre-Emerick Aubameyang je u 58. minuti promašio kazneni udarac.

Sastav iz Dortmunda čeka teška zadaća u uzvratu za 14 dana jer su u Lisabonu izgubili od momčadi koja je imala svega jedan udarac u okvir gola, a svoje brojne prilike nisu iskoristili.

Borussia je bila puno bolja momčad u prvom dijelu, ali niti Aubameyang, a niti Dembele nisu dobro reagirali u izglednim prilikama. Unatoč velikoj dominaciji njemačke momčadi povela je Benfica u 48. minuti. Nakon udarca s kuta Luisao je glavom prebacio do Mitrogloua, koji s dva metra pogađa mrežu.

U 58. minuti Aubameyang je promašio kazneni udarac nakon što je domaći igrač Fejsa igrao rukom u kaznenom prostoru. Gabonac je pucao po sredini gola, a vratar Ederson je to uspio obraniti.

U drugoj utakmici večeri PSG je na Parku prinčeva demolirao Barcelonu i slavio s uvjerljivih 4:0! Parižani su stigli na prag četvrtfinala Lige prvaka nakon što su dva puta u posljednje četiri sezone ispadali od katalonskog sastava u četvrtfinalu.

BENFICA - BORUSSIA DORTMUND 1-0

Pred 63.00 gledatelja na stadionu Luz sudio je Nicola Rizzoli iz Italije.

Strijelci: 1-0 Mitroglou (48)

Promašeni penal: Aubameyang (Bor, 58)

BENFICA: Ederson - Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu - Salvio, Pizzi, Fejsa, Carrillo (Filipe Augusto, 46)- Rafa (Cervi, 67), Mitroglou (Jimenez, 75)

BORUSSIA DORTMUND: Buerki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer - Weigl - Durm, Dembélé, Guerreiro (Castro, 81), Reus (Pulisic, 82) - Aubameyang (Schuerrle, 62).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider