Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljiva završnica

Belupo poništio golčinu Boćkaja i uzeo bod na teškom gostovanju kod Osijeka

Osijek i Slaven Belupo otvorili su 5. kolo Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka i Slaven Belupo odigrali su 1:1 u prvoj utakmici 5. kola Prve HNL odigranoj u petak u osječkom Gradskom vrtu. Strijelac vodećeg pogotka za Osijek bio je Petar Bočkaj u 72. minuti, dok je konačnih 1:1 postavio Izraelac Gordana u 87. minuti.

U prvom poluvremenu gosti su bili opasniji i dvaput bili blizu pogotka, ali je u 15. i 36. minuti osječki vratar Malenica zaustavio pokušaje nogom i glavom Kamerunca Bongonguija. Tako je nakon prvih 45 minuta domaća momčad mogla biti zadovoljnija rezultatom.

Trener domaćih Zoran Zekić u nastavku je odmah ubacio napadača Pilja za braniča Lončara što je donijelo rezultat. Osječani su postali opasniji, a do vodećeg pogotka došli su u 72. minuti. Dosuđen je slobodan udaraca na 18 metara od vrata Koprivničana, loptu je namjestio Petar Bočkaj te odmjerenim i preciznim udarcem pogodio gornji lijevi kut.

Kad se činilo da će se nastaviti crni niz Slaven Belupa, koji je više od tri godine bio bez pogotka na gostovanjima u Osijeku, ukazao se Izraelac Gordana, koji je nakon udarca iz kuta postigao pogodak glavom. Lopta je pogodila gredu i odbila se iza gol-crte i prema van. Malenica je pokupio loptu, ali situaciju je dobro vidio pomoćni sudac i signalizirao Franu Joviću da pokaže na centar.

Osječani su do kraja dvoboja imali još jednu priliku iz indirektnog udarca sa sedam metara iskosa, ali je udarac Hentyja blokirao Vidović te je ostalo 1:1.

Osijek je se sa 10 bodova pridružio vodećoj Rijeci, trećeplasiranoj Lokomotivi i Dinamu, ali ta tri kluba imaju utakmicu manje. Slaven Belupo je sa tri boda na šestom mjestu.

Utakmicu u osječkom Gradskom vrtu pratilo je oko 3000 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Bočkaj (72), 1-1 Gordana (87)

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider