Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudac s putrom na glavi

U Dortmundu bijesni na suce nakon poraza od Bayerna: Mlada zvijezda kažnjena zbog paprene prozivke

Mladi engleski veznjak Jude Bellingham bio je nezadovoljan zbog spornih odluka suca Felixa Zwayera koji je 2005. bio umješan u skandal oko namještanja utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni savez (DFB) kaznio je veznjaka Borussije Dortmund Judea Bellinghama (18) sa 40.000 eura zbog neprimjerenog komentiranja suđenja nakon poraza od Bayerna (2-3).

Mladi engleski veznjak bio je nezadovoljan zbog spornih odluka suca Felixa Zwayera koji je 2005. bio umješan u skandal oko namještanja utakmica.

"Najveću utakmicu njemačkog nogometa dali ste sucu koji je ranije namještao utakmice. Što onda očekivati?, kazao je Bellingham za jednu norvešku televiziju.

Njemački nogometni savez odmah je otvorio istragu zbog klevete i narušavanja ugleda njemačkog nogometa i suca Zwayera, a sada je uslijedila i kazna.

Njemački sudac je naime, 2005. bio suspendiran na šest mjeseci zbog sudjelovanja u namještanju utakmice Druge njemačke lige.

Navodno je uzeo mito od 300 eura kako bi pomogao tada glavnom sucu Robertu Hoyzeru u namještanju utakmice Wuppertalera. Hoyzer je tada zbog lažiranja rezultata niza nogometnih utakmica osuđen na dvije i pol godine, a nakon polovice odslužene kazne u srpnju 2008. je pušten na slobodu.

Borussija se trenutačno nalazi na drugom mjestu Bundeslige sa 30 bodova, četiri manje od lidera Bayerna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider