Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
preselili bi i messija

Barcine tri želje: Zbog jednog su spremni i mijenjati formaciju

Katalonski mediji bave se mogućim pojačanjima Barcelone za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto se kuha na Camp Nouu, barem ako je vjerovati pisanjima španjolskih i katalonskih medija posljednjih dana. Jesu li to samo maštanja novinara koji prate Barcelonu ili iz kluba sami puštaju informacije? Vjerojatno i jedno i drugo.

Sportski direktor Barcelone Roberto Fernandez najviše se spominje u tim pisanjima, a kako i ne bi kada je on glavni čovjek za rješavanje igračke križaljke za sljedeću sezonu. Ivan Rakitić je potpisao novi ugovor, Leo Messi bi to trebao učiniti uskoro, a dogovoren je i novi ugovor s kapetanom Andresom Iniestom.

Iniesti nova uloga u bliskoj budućnosti

Mali čarobnjak igrat će još dvije godine s opcijom da se ugovor produži na još jednu ukoliko ne bude prekinuo karijeru. No u ugovoru navodno postoji stavka po kojoj Iniesta ostaje u klubu u nakon kraja igračke karijere. Njemu je ponuđeno mjesto šefa Barcine poznate nogometne škole La Masije koja je u posljednje vrijeme posustala s izbacivanjem talenata iako, ruku na srce, Barcina politika se više usmjerila prema dovođenju velikih zvijezda (Neymar, Luis Suarez).

U klubu žele vratiti stari sjaj La Masiji koja je u 21. stoljeća izbacila nekoliko čudesnih nogometaša. Među njima su i Hector Bellerin i Thiago Alcantara, odbjegli sinovi koje su oteli Arsene Wenger i Pep Guardiola.

Želja je vratiti odbjegle sinove

Bellerin, inače rođen u Barceloni, otišao je u London još za 16 godina, baš poput Cesca Fabregasa. Danas njegovom matičnom klubu upravo nedostaje desni branič i Fernandez ga želi vratiti kući. Naravno, Arsenal se tome protivi, ali Wenger je na odlasku i čini se kako se njegova ekipa počela raspadati. Oko 40 milijuna eura bi trebalo biti dovoljno, nadaju se na Camp Nouu, i sjajni branič bi napokon trebao zaigrati za prvu momčad kluba svoje mladosti.

Nešto teži posao imat će Barca u pokušaju da vrati jednog od najboljih veznjaka svijeta Thiaga Alcantare. Mladić koji nije htio čekati mrvice otišao je u Bayern prije tri pol godine. Odmah je postao Guardiolin ljubimac, a onda i Ancelottijev. Alcantara je nositelj igre Bayerna i kada je zdrav je neizostavni član prvih 11.

Njegovi česti problemi s ozljedama živcirali su navijače Bayerna, ali vjerujemo kako sad nitko ne bi htio da ode iz Munchena. Taj se posao Barce čini skoro pa nemogućim iako bi ga oni željeli vidjeti kao nasljednika Andresa Inieste, kad već on nije imao strpljenja dočekati odlazak Xavija čija je bio prirodna zamjena.

Zbog Dembelea bi i Messija ''pomaknuli''

Treća velika želja sa samog vrha popisa Roberta Fernandeza zove se Ousmane Dembele. Zbilja nevjerojatni 19-godišnji igrač Borussije želja je vjerojatno svih najvećih klubova, a zašto se Barca nada da bi uskoro mogao doći baš k njima? Postoje dvije opcije. Jedna je da Barca proda Neymara (i s tim novcem pokrije dolazak sve trojice), a druga je da se zbog Dembelea promijeni formacija.

Mladić je navodno Fernandezu već rekao kako ne želi doći jer ne želi sjediti na klupi. I u pravu je čovjek, jer iako u tinejdžerskoj dobi, on može igrati u bilo kojem klubu na svijetu. Sada je, piše Mundo Deportivo, Roberto poslao poruku kako bi zbog njega klub mogao iz tradicionalne 4-3-3 formacije prijeći u 3-4-3 s kojom je napravljen preokret protiv PSG-a (ali i izgubljena utakmica u La Coruni).

Time bi se otvorilo mjesto za Francuza, ali i Messiju dala uloga koju praktički već sad igra iako je na papiru desno krilo. Messi bi igrao u sredini iza napadačkog trojca, dok bi vezni red igrao u romb formaciji. Umjesto MSN trojca dobili bi ubojitu četvoricu u navali Barce, ali to su tek želje čelnika na Camp Nouu.

Sva tri navedena igrača bi se sjajno uklopila, no čini se kako im je najpotrebniji Bellerin na desnom beku. Vjerojatno je taj transfer i najrealniji, ali dolazak Dembelea bio bi u rangu dolaska Neymara. Ima li mjesta za sve njih u jednom klubu? Nažalost, u modernom nogometu ima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider