Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvijenac brekala

Beljo i Brekalo zabili, Livaković ostao bez slavlja u derbiju u 88. minuti

Josip Brekalo zabio je prvijenac u turskom prvenstvu.

Josip Brekalo (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

U posljednjem susretu 10. kola austrijskog nogometnog prvenstva Rapid je pobijedio Hartberg sa 2-1, a prvi gol za pobjednički sastav zabio je hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

Mladi hrvatski napadač je postigao vodeći pogodak u 15. minuti. Bio je to njegov peti gol ove sezone čime se probio na diobu četvrtog mjesta ljestvice strijelaca. Trenutačno vodi napadač Sturma Danac Mika Biereth s osam golova.

Hartberg je izjednačio u 21. minuti golom Tobiasa Kainza na asistenciju Patrika Mijića, a pobjedu Rapidu donio je Noah Bischof golom u 85. minuti. Beljo je odigrao cijeli susret za Rapid.

Tri boda je dohvatio i LASK koji je identičnim rezultatom na gostovanju porazio WSG Tirol.

Domaćin je poveo u 16. minuti golom Ustundaga, no LASK je okrenuo rezultat golovima Valona Berishe (40) i Maxa Entrupa (87).

Marin Ljubičić je za LASK igrao do 70. minute.

Na ljestvici vodi Sturm sa 22 boda, Rapid ima 21, a Wolfsberger i RB Salzburg po 16 bodova.

Brekalo zabio prvijenac

Josip Brekalo postigao je premijerni pogodak u dresu Kasimpase koja je ulovila tri gostujuća boda u devetom kolu turske Superlig.

Kasimpasa je u gostima pobijedila Alanyaspor s 2-1. Time je došla na deveto mjesto ljestvice s 11 bodova.

Već u drugoj minuti Kasimpasa je povela golom Ben Ouanesa, dok je Brekalo u 34. minuti povećao na 2-0. Sve što je domaći sastav uspio do kraja jest smanjiti na konačnih 1-2 u 66. minuti. Gostujuću mrežu je pogodio Cordova.

U derbiju kola su Samsunspor i Fenerbahce odigrali 2-2. Gostujuća vrata je čuvao hrvatski reprezentativni golman Dominik Livaković, a gosti su ostali bez pobjede premda su dva puta vodili.

Strijelci su za Fenerbahce bili Tadić u 24. i Saint Maximin u 62. minuti, dok su za domaćina pogađali Holse u 48. i Aydogdu u 88. minuti.

Na ljestvici je prvi Galatasaray koji ima 25 bodova. Besiktas je na 20, Samsunspor na 19, dok je Fenerbahce četvrti sa 17 bodova.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
👑👑👑👑👑

🗣: "Ne volim kad me podsjećate na moje godine. (...) To je nešto impresivno, ponosan sam na ovaj rekord, na to što sam još uvijek u najboljem klubu na svijetu."

📸: Profimedia
Hajduk uspješno prošao teško gostovanje kod posljednjeg na ljestvici, ali vrlo dobrog Slaven Belupa!
Stigli su sastavi za utakmicu Slaven Belupa i Hajduka! Gattuso je odlučio ostaviti Durdova na klupi.

Provjerite sastave > https://bit.ly/3Yw8nbd
Može li Hajduk neokrznut proći teško gostovanje u Koprivnici i pobjeći rivalima na četiri boda prednosti, vaša prognoza rezultata?

Više o utakmici > https://bit.ly/3Yw8nbd