Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
šveđanima dobar posao

Belgija u ludoj golijadi ostavila BiH bez SP-a, Grcima velika prilika

Belgija je s 4:3 slavila u dramatičnoj utakmici u Sarajevu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela slaviti protiv Belgije na sarajevskoj Grbavici. Gosti su pobijedili u ludoj utakmici 4:3 i tako ostavili naše susjede šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ako i izbori drugo mjesto u skupini, BiH će biti najgora druga.

Belgija je u Sarajevo doputovala bez imperativa jer je već ranije osigurala plasman na SP. Na stadionu Grbavica počelo je "grbavo" za reprezentaciju Bosne i Hercegovine budući da su gosti poveli već u 4. minuti golom Thomasa Meuniera.

No, uslijedio je preokret. U 30. minuti je poravnao Haris Medunjanin, a u 39. Edin Višća doveo je BiH u vodstvo 2-1.

U drugom poluvremenu opet preokret, ovaj puta u korist Belgije. Michy Batshuayi (59) i Jan Vertonghen (68) zabijaju za vodstvo gostiju 3-2. No, tu nije bio kraj golijade na Grbavici. Nakon kornera u 82. minuti Dario Dumić donosi izjednačenje BiH, 3-3. Ipak, samo minutu kasnije ponovno vodi Belgija, za 4-3 pogađa Carrasco, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Grcima velika prilika za play-off

U skupini H sada za drugo mjesto veliku priliku ima Grčka koja večeras igra na Cipru. Ukoliko Grci pobijede tamo i u posljednjem kolu slabašni Gibraltar, imat će na kraju više bodova od BiH, te će izboriti plasman u play-off jer neće biti najgori drugi. To znači da bi u tom slučaju na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija bili bolji i od Hrvatske ukoliko Vatreni uzmu samo bod u Kijevu.

Utroak:

SKUPINA H
20:45 Belgija – Cipar
20:45 Estonija - BiH
20:45 Grčka - Gibraltar

Šveđani nabili gol razliku

Švedska je pak s čak 8:0 deklasirala Luksemburg i preskočila na prvom mjestu skupine A Francuze koji igraju večeras kod Bugarske. Šveđani su ovom pobjedom vjerojatno osigurali najmanje drugo mjesto u skupini jer ih Nizozemska teško može prestići zbog gol razlike.

Također, preskočili su na ljestvici mogućih drugoplasiranih Hrvatsku kojoj sve više prijeti onaj najgori scenarij, naravno ukoliko izostane toliko željena pobjeda u Ukrajini.

Utorak:

SKUPINA A
20:45 Francuska - Bjelorusija
20:45 Luksemburg - Bugarska
20:45 Nizozemska – Švedska
 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider