Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Politika u sportu

Izraelski klub otkazao utakmicu s Barcelonom iz političkih razloga: Poznati su po radikalnim navijačima

Izraelski klub poznat je po radikalnim navijačima od kojih su se distancirali posljednjih godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlasnik izraelskog nogometnog kluba Beitar Jeruzalem u četvrtak je jednostrano otkazao prijateljsku utakmicu protiv katalonskog giganta FC Barcelone koja se trebala održati 4. kolovoza, i to zbog političkih razloga.

"Prisiljen sam otkazati utakmicu protiv Barcelone", kazao je vlasnik Beitara Moshé Hogeg u objavi na svojoj stranici na Facebooku. Objasnio je da je odbijanje kluba iz Barcelone da se susret igra u Jeruzalemu iz "političkih razloga" previše za njega i njegov klub.

"Kupio sam Beitar iz ljubavi prema svetoj prijestolnici i ako odustanem iz političkih razloga da igramo u Jeruzalemu, to ne bilo u skladu s mojim načelima", objasnio je Hogeg.

gol expired Utakmica Vllaznije i Širokog Brijega prekinuta u drugom dijelu zbog skandiranja domaćih navijača divider

Barcelona je pristala igrati samo u Tel Avivu, a ne u Jeruzalemu, čiji je status kontroverzan.

Izvori iz španjolskog kluba, međutim, rekli su za AFP da "FC Barcelona svako ljeto razmatra različite mogućnosti za prijateljske utakmice, ali sve dok ih klub ne najavi, one nisu i potvrđene".

Poznati po radikalnim navijačima

Palestinska nogometna federacija osudila je održavanje utakmice u Jeruzalemu, javlja palestinska novinska agencija Wafa. Utakmica se trebala održati na stadionu Teddy u zapadnom dijelu grada.

Beitar iz Jeruzalema, koji igra u prvoj ligi, poznat je po antiarapskom nasilju nekih njegovih pristaša, koji redovito vrijeđaju arapske igrače iz protivničkih momčadi i izgovaraju uvrede na račun proroka Muhameda.

Klub se proteklih godina distancirao od kluba navijača koji se zovu "La Familia" te poradio na promjeni svog imidža, a 2017. je primio nagradu za borbu protiv rasizma od izraelskog predsjednika Reuvena Rivlina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider