Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

BBB-i započeli bojkot: Ili mi ili on, Mamić mora otići!

Dinamovi navijači dugo nezadovoljni stanjem u klubu odlučili su krenuti u 'navijački štrajk'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Frakcije navijača Dinama sa sjeverne tribine (Udruga navijača Dinama, Klub Navijača Bad Blue Boys, Udruga navijača Dinama - Trnsko, Udruga navijača BBB Slavonije i Baranje, Udruga navijača Dinama Metković)
izdale su priopćenje u kojem traže od svih navijača Dinama bojkot svih domaćih i gostujućih utakmica kluba sve dok Mamić ne napusti Maksimir.

 

'Štovani,

Nakon vijećanja kojem su prisustvovali svi relevantni predstavnici registriranih udruga Dinamovih navijača donijeli smo sljedeće zaključke i odluke:

1. Zahtijevamo neopozivu i neodgodivu ostavku Zdravka Mamića kao neprikosnovenog vladara kluba s kojim se više ne možemo poistovjetiti i kojeg ne priznajemo kao naš NK Dinamo. Također, tražimo ostavku kompletnog Izvršnog odbora i uprave kluba, kao i razriješenje dužnosti i odlazak svih mogućih Mamićevih trabanata koje je on za svoje vladavine instalirao u klub.

2. Tražimo hitnu javnu raspravu o Statutu i ustroju Udruge građana NK Dinamo Zagreb na kojoj ćemo iznijeti vlastite prijedloge za preustroj kluba i povratak identiteta prihvatljivog svim njegovim navijačima. Isto tako, tražimo i hitno očitovanje nadležnih ministarstava, državnih i gradskih institucija o poslovanju i legalnosti sadašnje Udruge građana NK Dinamo Zagreb.

3. Pozivamo sve navijače i simpatizere Dinama, Bad Blue Boyse i sve građane Zagreba i Hrvatske na potpuni bojkot svih domaćih i gostujućih utakmica kluba koji je nekad bio svehrvatska Svetinja, a danas je privatna svojina obitelji Mamić, koja služi isključivo i samo njima te njihovim financijskim i drugim interesima. Pokažimo tako svoju ustrajnost i stanimo ujedinjeni protiv primitivne tiranije Zdravka Mamića i njegovih poslušnika.

O svim daljnjim akcijama javnost će biti obaviještena putem medija. Ovo je samo prvi korak u našoj nikad odlučnijoj borbi za povratak našeg voljenog Dinama svojim navijačima.

Ili mi ili on! Dinamo Svetinja!.' stoji u priopćenju udruga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider