Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izbjeglica zaludio klubove

Bayernu se u Americi pridružio novi igrač: Kovač oduševljen tinejdžerskom senzacijom

Bayern je dogovorio transfer mladog Alphonsa Daviesa, koji će Bayern pojačati u siječnju.

Alphonso Davies (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok Niko Kovač uigrava ''novi Bayern'', koji se predstavio u lijepu svjetlu u pobjedi protiv PSG-a, iz Philadelphije stiže vijest kako je dogovoren prvi ovoljetni transfer bavarskog kluba. Točnije, bit će ostvaren tek nazimu, kada će u München stići 17-godišnji Alphonso Davies.

Riječ je o Kanađaninu koji je igraO u MLS ligi na poziciji krila za Vancouver Whitecaps i koji se nakratko pridružio svom budućem klubu kako bi obavio liječnički pregled. Bayern se nalazi u Philadelphiji, gdje ga za dva dana očekuje nova utakmicu u International Champions Cupu, ovaj put protiv Juventusa.

''Želimo Daviesa. On je veliki talent, mlad je i brz. Mnogi ga žele, ali bit će naš'', rekao je Niko Kovač da bi Karl-Heinz Rummenigge otklonio sve sumnje i potvrdio da je Davies Bayernov.

Kanadski klub dobit će, za Europu smiješnih, 11 milijuna eura (cifra se može popeti na 15 s bonusima), što će biti najveći izlazni transfer za jednog nogometaša iz MLS-a.

Inače, mladi nogometaš ima tešku životnu priču. Rođen je u izbjegličkom kampu u Gani za vrijeme rata u Liberiji, odakle su mu pobjegli roditelji. S pet je godina kao izbjeglica stigao u Kanadu, čije je državljanstvo Davies dobio tek prošle godine.

Kada je prije dvije godine potpisao za Vancouver, postao je najmlađi nogometaš s profesionalnim ugovorom u SAD-u. Imao je samo 15 godina i tri mjeseca, a samo dva mjeseca kasnije upisao je i debi u ligi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider