Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što kažete na ovo?

Bayernov gazda ima revolucionaran plan: ''Moramo završiti ovu sezonu''

Karl-Heinz Rummenigge najavio je mogući scenarij za završavanje aktualne nogometne sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok pandemija koronavirusa i dalje traje čelnici europskog nogometa traže način kako završiti aktualnu sezonu što bi ipak malo spasilo nogomet od teške financijske krize u koju će sigurno upasti. Nogometni mudraci znaju da je ključ završetak sezone inače će izgubiti silan novac od TV prava koji se procjenjuje u milijardama eura.

gol expired Novi plan UEFA-e: Prvenstva i Liga prvaka će se završiti, čeka nas najluđe ljeto divider

Bez tog novca jednostavno nema modernog nogometa i klubova kakve poznajemo posljednjih desetak i više godina. Zato je i UEFA shvatila kako je ranije postavljen rok završetka prvenstava (30. lipnja) već stvar prošlosti te će uskoro obavijestiti zemlje članice kako se taj rok prolongira na kraj kolovoza, možda čak i rujan. U tom slučaju nova sezona bi počela odmah nakon toga.

Spomenuo je to predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin u izjavi talijanskim medijima, a na tom je tragu i izjava izvršnog direktora Bayerna, Karla-Heinza Rummeniggea. Štoviše, on je otišao korak dalje te iznio plan po kojem bi se aktualna sezona Bundeslige u najgorem scenariju završila u rujnu, a nova bi počela tek na zimu

''Ako zbog političke i zdravstvene procjene sezona ne bi mogla biti završena prije, moramo uzeti u obzir i taj scenarij'', rekao je Bayernov čelnik za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

gol expired Uskoro odluka o Ligi prvaka, ali i drugim važnim pitanjima: UEFA sazvala novu veliku konferenciju divider

No sigurno je jedno, tvrdi Rummenigge, ova se sezona definitivno mora odigrati do kraja.

''Moramo završiti sezonu ne samo iz sportskih razloga nego i ekonomskih. Moramo štetu smanjiti najviše što možemo.''

No odluku o ovome svemu još je nemoguće donijeti jer, kako tvrdi Bayernova legenda, nitko ne zna kako će se situacija s obuzdavanjem pandemije odvijati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider