Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kapitalac u munchenu

Bayern predstavio najskuplje pojačanje u povijesti: Harry Kane može odmah u akciju!

Harry Kane potpisao je ugovor vrijedan 100 milijuna funti s minhenskim Bayernom nakon što je završio liječnički pregled.

Harry Kane (Foto: Afp)

Bayern je objavio kako je 30-godišnji napadač Harry Kane potpisao ugovor do 2027. nakon dugotrajnih pregovora između dvaju klubova. Kane je u petak navečer sletio u Njemačku i završio prvi dio liječničkog pregleda u bolnici Barmherzige Bruder u zapadnom Münchenu.

To je najveća naknada za transfer koju je ikada platio neki bundesligaški klub. Prethodni rekord bilo je 80 milijuna eura koje je Bayern platio za potpis francuskog reprezentativca Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida 2019. godine.

Sky Sport je također objavio kako postoji mogućnost da kapetan engleske reprezentacije već u subotu nastupi za bavarski klub.

Kane u akciji već u 1. kolu?

Kane bi već u subotu mogao zaigrati za Bayern u njemačkom Superkupu protiv RB Leipziga, ali mora biti registriran do 14 sati po engleskom vremenu kako bi mogao istrčati na travnjak na Allianz Areni.

''Moja obitelj i ja sjajno smo dočekani ova posljednja 24 sata. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu i uvijek sam govorio da želim igrati za najbolje. Presretan sam što sam u Bayernu. Ovaj klub ima pobjednički mentalitet'', poručio je Kane čije će riječi malo zaboljeti navijače Tottenhama.

Kane je za Spurse odigrao 435 utakmica i postigao 280 pogodaka te je najbolji klupski strijelac u povijesti. Ujedno je i najbolji strijelac engleske reprezentacije s 58 golova.

No ni s klubom, ni s reprezentacijom nije uspio osvojiti nijedan trofej. S Tottenhamom je poražen u finalu Lige prvaka 2019. od Liverpoola, dvaput je bio i u finalu domaćeg Liga kupa, a s reprezentacijom je 2021. na Wembleyju na jedanaesterce izgubio od Italije finale Europskog prvenstva.

Bayern se nada da će u Kaneu pronaći dostojnu zamjenu za Roberta Lewandowskog koji je prije 12 mjeseci prešao u Barcelonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider