Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rješenje na duge staze

Bayern potvrdio dolazak jednog od najtraženijih svjetskih trenera: Mladi stručnjak potpisao ugovor!

Bavarci su potpisali ugovor s aktualnim trenerom RB Leipziga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je i službeno potvrdio ono o čemu se govorilo proteklih dana: njihov novi trener bit će Julian Nagelsmann!

Bavarci su dovršili pregovore s 33-godišnjim Nijemcem koji će po završetku sezone stići na Allianz Arenu i naslijediti Hansa-Dietera Flicka, koji je nedavno javno objavio kako želi razvrgnuti ugovor i napustiti klub.

U Bayernu su poslije tih Flickovih riječi reagirali brzo, odvagnuli koje su im najbolje opcije i odlučili se za Nagelsmanna. S njim su, kako je objavljeno na službenoj stranici, potpisali ugovor u trajanju od 1. srpnja 2021. do 30. lipnja 2026. godine.

Time su na duge staze riješili pitanje trenera angažiravši jednog od cjenjenijih svjetskih stručnjaka i predvodnika mlađe trenerske garde.

Leipzigu rekordna odšteta

Nagelsmannov sadašnji i uskoro bivši klub RB Leipzig morat će potražiti neko novo rješenje i pritom će se zadovoljiti s odštetom koju im Bayern isplati. Njemački mediji pišu kako se radi o iznosu između 25 i 30 milijuna eura, što je najveća odšteta za jednog trenera u povijesti nogometa.

Premda ima samo 33 godine, Nagelsmannov životopis već je sada respektabilan. Od 2016. do 2019. vrlo uspješno je vodio Hoffenheim, a potom je preuzeo RB Leipzig, s kojim je također radio veliki posao.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider