Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Wolfsburg slavio

Bayern ostao na vrhu, porazi Hoffenheima i Stuttgarta

Bayern je pobijedio Freiburg 2:1 u 11. kolu Bundeslige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćom pobjedom 2-1 protiv Freiburga, nogometaši Bayerna zadržali su prvo mjesto na ljestvici njemačke Bundeslige, dok je iznenađujući poraz u 11. kolu na svom terenu doživio Stuttgart od Arminie Bielefeld, kojoj je to prva pobjeda u novoj sezoni.

Leon Goretzka je bio strijelac vodećeg pogotka za Bayern u 30. minuti, a u 75. minuti je prednost Bavaraca udvostričio Robert Lewandowski. Freiburg je samo uspio smanjiti zaostatak pogotkom Harbera u drugoj minuti sučevog dodatka.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi za pričuve Bayerna.

Bavarci su došli do devete pobjede i sa 28 bodova će reprezentativnu stanku dočekati na vrhu ljestvice. Drugoplasirana Borussia Dortmund ima 24 boda, ali i utakmicu manje, koju će odigrati u 18.30 sati, kad "žuto-crni" gostuju u Leipzigu.

Neugodno iznenađenje doživio je Stuttgart na svom stadionu, gdje je Arminia Bielefeld slavila s minimalnih 1-0, što je predzadnjoj momčadi Bundeslige prva pobjeda. Za nju je zaslužan Japanac Masaya Okugawa koji je mrežu zatresao u 19. minuti.

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart, ali nijedan od njegovih brojnih ubačaji suigrači nisu uspjeli proslijediti u mrežu.

Razočaranje je u 11. kolu doživio i Hoffenheim na gostovanju kod Bochuma. Domaći su slavili s 2-0, a strijelci su bili Soma Novothny u 66. minuti i Miloš Pantović u sedmoj minuti sučevog dodatka. Bochum je u 75. minuti imao i kazneni udarac, ali je vratar Manuel Riemann loptu poslao preko gola.

Andrej Kramarić je bio u udarnoj jedanaestorici Hoffenheima i odigrao je cijelu utakmicu. U 16. minuti je s ruba kaznenog prostora loptu poslao malo iznad grede, a u 75. minuti je zaradio žuti karton.

Tri boda je minimalnom domaćom pobjedom zaradio i Wolfsburg, koji je na svom travnjaku s 1-0 svladao Augsburg. U 14. minuti mrežu je pogodio Lukas Nmecha. Wolfsburg je tom pobjedom došao do 19 bodova, čime se privremeno probio na četvrto mjesto, s tri boda zaostatka za trećeplasiranim Freiburgom.

Njemačka - 11. kolo:

Bayern - Freiburg 2-1 (Goretzka 30, Lewandowski 75 / Haberer 90+2)
Wolfsburg - Augsburg 1-0 (Nmecha 14)
Stuttgart - Arminia 0-1 (Okugawa 19)
Bochum - Hoffenheim 2-0 (Novothny 66, Pantović 90+7)
RB Leipzig - Borussia D. (18.30)

Hertha - Bayer (ned, 15.30)
Koeln - Union B. (ned, 17.30)
Greuther F. - Eintracht (ned, 19.30)

Odigrano u petak:
Mainz - Borussia M. 1-1 (Widmer 76 / Neuhaus 38)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider