Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez milosti

Bayern gubio, pa se naljutio i pregazio protivnika u derbiju kola: Čudesni Lewandowski srušio rekord

Bavarci su upisali nova velika tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je upisao nova tri boda na gostovanju kod Bayera pobjedom 4:2.

Početak nije izgledao obećavajuće za Bavarce jer je Lucas Alario pogodio za vodstvo u devetoj minuti, ali lider prvenstva već je do poluvremena s tri gola preokrenuo utakmicu.

Pogađali su Coman, Goretzka i Gnabry, a u nastavku je za 4:1 pogodio Lewandowski koji je tako srušio osobni rekord. Poljskom napadaču to je bio 44. gol ove sezone, što mu je najbolji učinak karijere. 

Florian Wirt ublažio je poraz Bayera golom u 89. minuti za konačnih 4:2.

Perišić nastupio, Bayeru se ozlijedila zvijezda

Ivan Perišić igrao je od 66. minute, a zamijenio je Comana. Bayer zbog ozljede nije mogao računati na svoju zvijezdu Kaija Havertza, strijelca pet golova od nastavka prvenstva.

gol expired Preokret na Maksimiru: Iskusni stoper ipak potpisao s Dinamom nakon izbacivanja u drugu momčad divider

Hoffenheim je gostovao kod Fortune Düsseldorf i već u 9. minuti ostao je s igračem manje, jer je crveni karton zaradio branič Benjamin Hübner.

Unatoč tome i ranom vodstvu domaćina preko Rouwena Henningsa (5), Hoffenheim je uspio preokrenuti golovima Moanesa Daboura (16) i Stevena Zubera (61). Ipak, Fortuna Düsseldorf dolazi do remija 2:2, a strijelac je opet Rouwen Hennings u 76. minuti iz penala.

Leipzig prosuo bodove kod fenjeraša

Hrvatski napadač Andrej Kramarić oporavio se od ozljede i igrao je za Hoffenheim od 71. minute.

Leipzig je na domaćem terenu protiv posljednjeplasiranog Paderborna poveo golom Patrika Schicka (27), ali je u 43. minuti ostao sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio francuski branič Dayot Upamecano.

Gosti su došli do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi pogotkom Christiana Strohdieka (90+2). Bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo bio je u početnoj postavi Leipziga. Igrao je do 65. minute te je dva puta zaprijetio protivničkom golu, u 35. minuti je bio neprecizan, a u 60. je njegov pokušaj obranio gostujući vratar.

Bayern na vrhu ljestvice ima 10 bodova više od Borussije Dortmund, koja je u kasnijem terminu s 1:0 pobijedila Herthu. Strijelac je bio Emre Can u 57. minuti.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider