Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bavarci dočekuju rebića

VAR spasio Borussiju Dortmund, Bayern naslov prvaka lovi u zadnjem kolu!

Minhenski Bayern i dalje ne može proslaviti naslov prvaka Njemačke, nakon što u pretposljednjem kolu nije uspio slaviti kod RB Leipziga.

Gnabry promašuje priliku za Bayern (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bayern Munchen našeg Nike Kovača morat će u posljednjem kolu loviti naslov prvaka Njemačke, nakon što je uzeo tek bod kod Leipziga, a Borussia Dortmund istovremeno pobijedila Fortunu Dusseldorf. 

Bayernu će u zadnjem kolu biti dostatan i bod protiv Eintrachta pred svojim navijačima, s obzirom da u odnosu na Borussiju Dortmund imaju veliku prednost u gol-razlici. Samim time ako prvenstvo završe s istim brojem bodova, naslov ostaje u Bavarskoj.

Bayern je u 50. minuti utakmice zabio pogodak koji bi mu vjerojatno donio naslov prvaka, ali je isti poništen nakon VAR asistencije zbog zaleđa. 

Bayern je imao bolje prilike i bio je opasniji tijekom cijelog dvoboja, ali je isti na kraju završio rezultatom s kojim je i započet - 0:0.

Jedini preostali suparnik u borbi za naslov prvaka Borussia Dortmund je s 3:2 slavila protiv Fortune Dusseldorf. Ponovno su si sami bili najveći neprijatelji igrači iz Dortmunda, ali su ovoga puta na kraju upisali tri boda i odveli prvenstvo do krajnje drame.

Christian Pulisic je zabio vodeći pogodak za Borussiju, koji mu je ujedno bio oproštajni pred domaćim navijačima, s obzirom da na ljeto odlazi u Chelsea. 

Fink je izjednačio za goste u 47., no samo šest minuta kasnije Delaney je vratio prednost na stranu Borussije. Pet minuta kasnije Lukebakio je promašio kazneni udarac za goste, a onda Bodzek u 82. dobio crveni karton.

Gotze je zabio za 3:1 u 92. minuti i činilo se da je priči kraj. No, Kownacki u 95. zabija za 3:2 i manje od dvije minute kasnije Fortuna ima slobodnjak u izglednoj situaciji. Udarac glavom nakon nabačaja otišao je malo pored gola. 

U borbi za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, najviše šansi imaju Borussia Mönchengladbach i Bayer Leverkusen, koji imaju po 55 bodova, te Eintracht Frankfurt sa 54 boda, s tim da u nedjelju Eintracht dočekuje Mainz.

Hoffenheim je kod kuće izgubio od Werdera sa 0:1, a Andrej Kramarić je u 38. minuti pogodio vratnicu, a u 81. njegov pokušaj obranio je vratar gostiju.

Unatoč porazu Hoffenheim još uvijek ima šanse izboriti Europsku ligu, kao i Wolfsburg, koji je izgubio od Stuttgarta s 0:3. Josip Brekalo igrao je za Wolfsburg od 75. minute, dok je Borna Sosa ostao na klupi Stuttgarta. Branič Tin Jedvaj bio je na klupi Bayera iz Leverkusena, koji je protiv Schalkea odigrao 1:1.

Iz Bundeslige su ispali Hannover i Nürnberg, dok će Stuttgart ići u doigravanje za opstanak.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider