Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
melju, a on na zemlji

Ancelotti nahvalio Guardiolu, ali i otkrio što će ipak mijenjati u svom Bayernu

Rijetko će koji trener priznati da je njegov prethodnik napravio dobar posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carlo Ancelotti poznat je po svoj uglađenosti. Rekli bi mnogi da je Talijan najveći gospodin među trenerskim veličinama. Obožavaju ga igrači, kolege na klupi mu nemaju puno toga za zamjeriti. Nekad mu izjave možda nisu za naslovnice, ali su svakako zanimljive, naročito u zadnje vrijeme.

U posljednjim se intervjuima Ancelotti dotaknuo svog bivšeg kluba Reala s kojim je osvojio Ligu prvaka, ali nije uspio osvojiti naslov prvaka u domaćem prvenstvu. Bez obzira na to navijači i igrači su ga obožavali, ali je Florentino Perez htio promjenu (Beniteza kojeg je brzo potjerao). Nije mu to baš zaboravio Talijan pa ga se zna sjetiti u posljednje vrijeme.

Iz te serije intervjua koje je dao francuskim medijima zanimljive je izjave izvukla službena stranica Bundeslige. Zanimljivo im je bilo čuti kako Carlo Ancelotti vidi sjajan start Bayerna u sezoni. Osam utakmica u svim natjecanjima i osam pobjeda. Prva je bila protiv Borussije u Superkupu, Werder je stradao sa 'šesticom', a Rostov u Ligi prvaka s 'petardom' u mreži.

Nahvalio prethodnika

No Carlito nije u oblacima. Ne busa se u prsa, već spušta loptu na zemlju te ukazuje na činjenice koje možda neće dobro sjesti onima koji nisu bili fanovi Pepa Guardiole. Svi koji su mislili 'sad će Ancelotti promijeniti ovo, sad će ono' malo su se prevarili.

''Momčad je dobro posložena. Nije tu bilo puno toga što treba mijenjati. Mislim da je Guardiola napravio dobar posao. Ova momčad jako kvalitetno drži posjed i ima dobru tranziciju. Nije teško biti trener takve momčadi jer su navikli tako igrati.''

Nema puno trenera koji će nakon osam pobjeda iz osam susreta u novoj sezoni izjaviti ovako nešto. Gospodin Ancelotti je jedan od rijetkih. Ono što će sigurno neki njegovi nogometaši, poput Riberyja, reći je da im je sad lakše igrati. Za razliku od Pepa, on neće psihički iscrpiti svoje igrače.

Talijan je načelno promijenio Guardiolin 4-1-4-1 u svoj u Realu omiljeni 4-3-3. No u principu nema neke velike razlike jer Xabi Alonso i dalje većinom igra spojku između obrane i navale. I dalje se Guardiolin ljubimac Kimmich zna naći na stoperu, a onda u vezi gdje i uredno zabija. Javi Martinez je čak najstandardniji stoper, a protiv Ingolstadta su njih dvojica, načelno veznjaka, igrala stoperski par.

Jača obrana i povratak Riberyja

Ancelotti ima veliko pojačanje u obrani zvano Mats Hummels, dok mu u veznom redu konstantno igra još jedan Pepov ljubimac za kojeg su mnogi pomislili da se neće naigrati ove sezone – Thiago Alcantara.

Možda najveća promjena je u biti povratak Francka Riberyja koji je u medijima i najviše hvalio novog trenera. Iskusni Francuz zauzeo je standardno mjesto na krilu te je uz Lewandowskog i spomenute Martineza i Alcantaru najstandardniji u dosadašnjem tijeku sezone (2 gola i 4 asistencije).

''Franck je odlično trenirao na pripremama. Dugo je bio ozlijeđen i sad je motiviran da se vrati u svoju najbolju formu. To je ono što su svi očekivali. Imamo dobar odnos, šalimo se, ali bit će dana kad ću mu morati reći da će ostati na klupi. Reći ću mu da sam na klupi znao ostaviti Zidanea, Del Piera, Kaku…''

Nešto ipak mora mijenjati, a to je...

Ipak će Don Carlo nešto mijenjati. Jer da to ne učiniti pitali bi se čelnici Bayerna zašto je uopće došao.

''Bayern će i dalje zadržati isti stil, posjed lopte. No igra mora biti nešto okomitija jer posjed se treba isplatiti. Također, želim da naši bekovi upućuju više ubačaja, što su kod Guardiole više radila krila poput Robbena, Riberyja, Coste ili Comana. Želim više igrača u 16-ercu'', objasnio je Ancelotti.

U spomenutih osam pobjeda njegov je Bayern zabio čak 27 pogodaka uz jedan jedini primljeni gol. Ancelottijev Bayern tek se zahuktava, a već oduševljava. No najveći ispit slijedi večeras u Madridu protiv Atletica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider