Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Renesansa Apotekara

Glavni kandidat za klupu Reala slaže moćnu momčad: Cilj je rušenje Bayerna i naslov prvaka Njemačke

Bayer Leverkusen zatvorio je listu pojačanja s nizom zanimljivih igrača, koji ga znatno približavaju onome što je cilj Apotekara – u najskorije vrijeme napad na trofeje i naslov prvaka Njemačke…

Navijači Bayer Leverkusena (Foto: Afp)

Nešto se događa u Leverkusenu. Bayer slaže jako zanimljivu momčad. Sportski direktor Apotekara Simon Rolfes jasno daje do znanja da im je cilj osvajanje naslova prvaka Njemačke u brzom roku.

Kroos, Casemiro i Modrić Tko je bolji tandem veznjaka: Modrić i Kroos ili Xavi i Iniesta? Evo što su odgovorili čitatelji poznatog lista divider

"Naš je cilj konsolidirati se kao vrhunski klub, inspirirati navijače svojim nogometom i, naravno, pobjeđivati. Uvjeren sam da ćemo u kratkom roku uspjeti imati naslov u rukama", naglasio je bivši igrač Bayera za minhenski TZ, dobro znajući da ima i trenera koji je dorastao tim ambicijama.

Bayer Leverkusen napada naslov prvaka Njemačke

Riječ je o Xabiju Alonsu, bivšoj zvijezdi Real Madrida, Bayerna i Liverpoola, standardnom članu zlatne generacije španjolske reprezentaciju te jednom od najozbiljnijih kandidata za klupu Real Madrida kada Carlo Ancelotti u ljeto 2024. napusti Kraljevski klub i preuzme reprezentaciju Brazila. 

Da Bayer ima ozbiljne namjere, govore njegove akcije na tržištu nogu. Nakon što su Apotekari prošle sezone stigli do polufinala Europske lige, čelnici kluba nisu oklijevali prionuti poslu kako bi španjolskom treneru osigurali kvalitetniji arsenal oružja, a s kojim bi se mogao uhvatiti ukoštac s Borussijom Dortmund i napose Bayernom, nenadmašnim liderima Bundeslige u proteklom desetljeću.

Xabi Alonso, trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso, trener Bayer Leverkusena (Foto: Afp)

Bayer je u četiri pojačanja uložio ukupno 42 milijuna eura: Doveo je Granitu Xhaki, koji dolazi na BayArenu iz Arsenala kako bi vodio vezni red Xabijeve momčadi, pridružuju mu se Jonas Hofmann iz M'gladbacha, pa Arthur iz brazilske Americe i španjolski bek Alejandro Grimaldo, koji napušta Benficu kako bi napravio iskorak u Leverkusenu.

Četiri značajna pojačanja

Radi se o četiri provjerena igrača koji znatno podižu kvalitetu njemačke momčadi, koja je na Transfermarktu procijenjena na 473 milijuna eura. Ali Apotekar tu neće stati. Kako bi zamijenio svoju napadačku zvijezdu, Čeha Patrika Schicka, koji je izvan terena do jeseni zbog ozljede prepona, šestoplasirani klub posljednjeg izdanja Bundeslige razmišlja o potpisu Niclasa Füllkruga, njemačkog reprezentativca bremenskog Werdera.

Steven Gerrard VIDEO Jezična barijera očigledno je problem: Navijači umiru od smijeha na Gerrardove treninge u Saudijskoj Arabiji divider

Puno će ovisiti o tome što će odlučiti sportski direktor Simon Rolfes. koji je trenutačno bliži varijanti dovođenja manje poznatog i dokazanog ofenzivca, kojem neće biti problem preseliti se na klupu kada se češki napadač vrati na travnjak.

Xabi Alonso ima u rukama moćnu momčad

Kako god, Xabi Alonso imat će na raspolaganju znatno veću kvalitetu u rosteru, pogotovo ako se uzme u obzir da će ove godine moći računati na Floriana Wirtza, koji se potpuno oporavio nakon turbulentne prošle sezone koju mu je obilježilo puknuće križnih ligamenata lijevog koljena.

U isto vrijeme Bayer nije radio zapažene izlazne transfere, što znači da je sačuvao vrlo dobru prošlogodišnju momčad i nadodao joj još nekoliko odličnih igrača. Puno toga govori da bi Apotekari u nadolazećoj sezoni mogli imati zapaženu ulogu u Bundesligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider