Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ne ide pa ne ide

Barca pokreće plan B: Ako ih opet odbiju, ovo su nove mete

U tijeku je psihološki rat između Barcelone s jedne te Liverpoola i Borussije s druge strane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš poput Kyliana Mbappea, koji čeka transfer u PSG, Phillipe Coutinho i Ousmane Dembele ne igraju za svoje klubove na startu sezone zbog toga što žele napustiti Liverpool odnosno Borussiju. Obojica nogometaša su se dogovorila s Barcom, ali njihovi ih klubovi ne puštaju. Točnije, nisu zadovoljni trenutnim ponudama.

''Možete li na trenutak zamisliti da me ni malo ne interesira ima li Barcelona probleme ili ne'', izjavio je Klopp koji ne želi ni čuti za odlazak Coutinha. Liverpool je navodno odbio nevjerojatnih 125 milijuna eura za svog veznjaka.

Tračak nade u Barceloni pojavio se nakon što je PSG odlučio prodati Juliana Draxlera, pa se slavni engleski klub odmah pojavio kao jedan od kandidata za kupovinu Nijemca. Spominje se i Barcelona, ali dvojica nogometaša ipak su iskočila prije Draxlera u planu B, piše katalonski Sport.

Dok se muče s Borussijom i Liverpoolom, plasirana je informacija kako žele Angela di Mariju i Jean Michael Serija, kojem neki tepaju da podsjeća na Xavija. 26-godišnji centralni vezni iz Nice opcija je za vezu, dok je bivši igrač Reala opcija za krilnu poziciju.

Je li to samo pritisak na Nijemce i Engleze nije ni važno, jer plan B mora postojati ukoliko propadnu dolasci Coutinha i Dembelea. Koliko god da u Parizu prezirali Barcu zbog onog čudesnog preokreta, zbog navodnog dolaska Mbappea hitno im treba novac kako bi barem pokušali zadovoljiti UEFA-in financijski fair-play.

Jedan igrač koji je slovio kao ''plan B'' je doveden, to je desni bek Semedo s kojim se Blaugrana morala zadovoljiti nakon što je Arsenal odbio prodati Bellerina.

Sa Serijem bi Barca prošla i puno jeftinije, i to za oko 80 milijuna jer cijena mu je navodno tek 35 milijuna eura. Što se tiče Di Marije, već se pričalo o njegovom mogućem dolasku u Barcu jer je dobar s Messijem, a dolaskom Mbappea izgubio bi mjesto u prvih 11 PSG-a unatoč tome što je odigrao sjajnu sezonu.

Na Camp Nouu se mole da stignu toliko spominjani dvojac Coutinho – Dembele, a ovo je alternativa. Barcin trener Ernesto Valverde trenutno je na mukama. Brazilski reprezentativac Paulinho donijet će trku i mogućnost veće rotacije, ali momčad još uvijek traži pojačanje u vezi i zamjenu za Neymara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider