Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZANIMLJIVO POSLOVANJE

Barceloni i dalje treba rezanja budžeta, a traže 30 milijuna za igrača kojeg su zimus doveli besplatno

Barcelona i Chelsea trenutno pregovaraju oko transfera Pierrea Emericka Aubameyanga.

Aubameyang i suigrači iz Barcelona (Foto: Afp)

Uprava Barcelone svakako je jedna od aktivnijih ovog ljeta na svjetskoj nogometnoj karti. Osim dovođenja nekoliko velikih pojačanja, u klubu su odradili nekoliko poslova putem kojih su donijeli novac u klupsku blagajnu. 

Zahvaljujući tom novcu, do kojeg su došli (ras)prodajom raznih prava, što su mnogi kritizirali jer je riječ o jednokratnoj financijskoj injekciji, uspjeli su registrirati sve igrače osim posljednje dovedenog Julesa Koundea.

Igrači Barcelone Barcelona novim potezom "izmislila" još 100 milijuna eura: Hoće li sad napokon registrirati pojačanja? divider

No, Barcelona ga naravno ima namjeru registrirati, kao što ima namjeru dovesti još neke igrače, tako da njihov ukupni zbroj plaća u klubu i dalje prelazi neke dugoročne planove pa im je cilj nekih se igrača riješiti. Tu se prije svega misli na one koji nisu u Xavijevom prvom planu, a jedan od takvih je Pierre Emerick Aubameyang.

Gabonca u svojim redovima želi vidjeti Chelsea i bio bi to njegov povratak u Premier ligu nakon samo jedne polusezone. Pregovori se već vode, ali Chelsea za sada nije spreman platiti cijenu koju je Barcelona izvjesila.

Doveden besplatno, a sad traže popriličnu cifru

Naime, za 33-godišnjeg napadača, kako saznaje Fabricio Romano, traže 30 milijuna eura, što možda i ne bi bila čudna cifra da istog prije samo sedam mjeseci nisu iz Arsenala doveli potpuno besplatno, a samim puštanjem bi se riješili i njegovih velikih primanja.

No, Chelseaju je napadač pod hitno potreban i ovo izgleda kao strategija kojoj bi pokušali izvući barem nešto. Na kojoj će se cijeni naći, odnosno hoće li Chelsea biti spreman platiti za čovjeka koji je u Premier ligi postigao 68 pogodaka u 128 nastupa te je jednom bio najbolji strijelac iste.

Aubameyang je u Barceloni jako dobro odradio svoj postao, postigavši 11 pogodaka u 17 nastupa, no jasno je kako će mu se nakon dolaska Roberta Lewandowskog, ali i povratka Ansua Fatija u momčad, minutaža ozbiljna smanjiti ostane li dijelom Blaugrane.

Xavi Govori se da je Xavi preporodio Barcelonu: Brojke i rezultati dokazuju potpuno suprotno divider

Unatoč tome, Xavi bi ga volio zadržati u svojoj momčadi pa možda i zbog toga toliko velika cijena izvješena od strane španjolskog velikana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider